Turist mușcat de o viperă pe Transfăgărășan, după ce s-ar fi jucat cu șarpele

foto:ziuadeconstanta.ro

Un turist în vârstă de 29 de ani, din Piteşti, a fost preluat, duminică, de elicopterul SMURD, de pe Transfăgărăşan, după ce a fost muşcat de o viperă cu care tânărul s-ar fi jucat.

Potrivit echipelor de intervenţie, tânărul a ajuns singur la punctul de prim ajutor din zonă, de unde un echipaj SMURD l-a transportat la Spitalul din Curtea de Argeş. Medicii au decis să îl trimită pe piteştean la o clinică din Capitală şi au solicitat, în sprijin, un elicopter SMURD, pentru a evita eventuale complicaţii care pot apărea în astfel de cazuri dacă nu se intervine în cel mai scurt timp.

„Din câte am înţeles tânărul s-ar fi jucat cu o vipera iar aceasta l-a muşcat. Vipera nu este agresivă. Dacă s-ar fi îndepărtat, aşa ar fi procedat şi aceasta. În astfel de situaţii, când cineva e muşcat de vipera e foarte important sa stoarcă locul în care a fost muşcat şi să se adreseze medicilor, pentru administrarea cât mai urgentă a serului anitiviperin”, a declarat  pentru brasovtv.com, Ion Sănduloiu, şeful Salvamont Argeş.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.