Traseul autostrăzii Sibiu- Făgăraș va fi avizat până la sfârșitul lunii august

foto: BZI.ro

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, estimează că traseul autostrăzii Sibiu – Făgăraş va fi avizat în Consiliul Tehnico – Economic al Companiei de Drumuri până la finele lunii august, scrie mytex.ro.  La recomandarea reprezentanţilor JASPERS, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a cerut asocierii care se ocupă de revizuirea studiului de fezabilitate pentru Autostrada Sibiu – Făgăraş să analizeze mai multe variante de traseu.
„După finalizarea Analizei Multicriteriale, documentaţia aferentă acestui studiu de traseu va fi analizată în şedinţa CTE – CNAIR. Estimăm că avizarea variantei de traseu se va face până la finele lunii august 2017″, a răspuns ministrul Transporturilor unei interpelări din partea deputatului Ovidiu Ganţ.
Ministrul a precizat că în perioada 14 martie – 28 mai 2017 au fost realizate investigaţii geotehnice pe primii 23 de kilometri ai acestei autostrăzi. Asta după ce pe 18 noiembrie anul trecut, contractul a fost reluat, după o perioadă de un an de suspendare din cauza lipsei de fonduri. Tot în noiembrie anul trecut, Asocierea Aecom Ingenieria – Consitrans – Search Corporation a transmis un act adiţional privind schimbarea liderului asocierii. Contractul Revizuire Studiu de Fezabilitate pentru Autostrada Sibiu – Făgăraş a fost semnat pe 7 aprilie 2015, iar data prevăzută pentru începerea prestării serviciilor a fost 11 mai 2015, potrivit sursei citate.
În octombrie 2015, Ministerul Fondurilor Europene a anunţat că proiectul nu va mai primi finanţare prin Programul Operaţional Sectorial Transport, astfel că în lipsa unei surse de finanţare, acest contract a fost suspendat pe 18 noiembrie 2015.
Autostrada Sibiu – Făgăraş face parte din Autostrada Sibiu – Braşov, în lungime de aproape 106 kilometri. În Master Planul General de Transport, Autotrada Sibiu – Braşov apare ca parte din Autrostrada Transilvania şi are ca perioadă de implementare 2016 – 2020, cu un cost al construcţiei estimat la 737 milioane de euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.