Câmp de luptă cu scenarii și tactici militare, haine de camuflaj și replici de arme, la Cetatea Făgărașului

Cetatea Făgărașului va fi loc de bătălie sâmbătă, 15 iulie în cadrul concursului Patrula Airsoft România. Evenimentul  este organizat de CLUBUL SPORTIV DE AIRSOFT BRAȘOV în colaborare cu PRIMĂRIA MUNICIPIULUI FAGARAS. Patrula Airsoft este un concurs între echipe de jucători airsoft. Pe un traseu stabilit, echipele concurente vor trebui să parcurgă un număr de probe care vor fi punctate. Totul contratimp. Patrula trebuie formată din șase membri având următoarele funcții: teamlider, medic, grenadier, sniper, navigator.

Așadar în cadrul concursului desfășurat la Cetatea Făgărașului, concurenții vor avea de trecut mai multe probe cuantificate, În funcție de dificultate, cu un anumit punctaj fiecare. Probele la care vor concura unele dintre cele mai bune echipe de airsoft din țară sunt :

  1. Eliminare cuib mitraliera;
  2. Cunostinte acordare prim-ajutor;
  3. Eliminare ambuscada;
  4. Aruncare grenada;
  5. Sniper;

6.Orientare in teren;

  1. Eliberare ostatic;
  2. Transport VIP;
  3. Proba puscas;
  4. Tir static;
  5. Proba surpriza.

„Având în vedere restricțiile pe care le impune acest sport, de regulă, desfășurarea oricărui joc de airsoft are loc departe de ochii publicului astfel imaginea lui este distorsionată. Evenimentul pe care noi îl organizam, ajuns deja la editia a 2-a, desfasurarea lui fiind transparenta si accesibila vizual, in cadrul Cetatii Fagarasului si a zonei pietonale adiacente acesteia. Evenimentul nu este neapărat unul revolutionar din acest punct de vedere, promotorii acestui tip de concurs fiind ASOCIATIA DE AIRSOFT “SUPER DADDYS” din Alba Iulia in colaborare cu PRIMARIA MUNICIPIULUI ALBA IULIA, cu doua editii de succes desfasurate in cadrul Cetatii Alba Carolina“, ne-a spus Marius Moruz, președintele Airsoft Brașov.

foto: patrula.airsoftbrasov.com

Concursul se va desfasura pe toata perioada zilei de sambata 15.07.2017, echipele intrand pe traseu la interval de 30-40 de minute. Concurentii vor avea de trecut mai multe probe cuantificate, in functie de dificultate, cu un anumit punctaj fiecare. Pe tot parcusul traseului echipele vor fi insotite de arbitrii care cronometreaza si puncteaza fiecare atelier in parte urmand ca la final sa se stabileasca castigatorii. Se vor premia atat ocupantii locurilor 1, 2 si 3 cat si cel mai bun comandant, medic, lunetist, grenadier, navigator sau puscas.

Pentru a se familiariza cu acest sport, pe tot parcursul zilei, va fi deschis un atelier de tir gratuit deservit de jucatori de airsoft experimentati. Aici se pot executa trageri cu diverse tipuri de replici in diverse modele de tinte si se pot afla detalii despre armele reale de tip M4, AK 47, SVD etc. Tot in aceasta zona se va organiza si un concurs pentru amatori, detalii legate despre probe si premii o sa gasiti pe site-ul http://patrula.airsoftbrasov.com, în curand.

„Misiunea noastră pana acum am sustinut-o din propriile forte, iar evenimentul PARO Fagaras 2017 va fost pus la cale in primul rand cu sustinerea Primariei Municipiului Fagaras dar si cu ajutorul unor alte cluburi organizatoare de PARO si aici vrem sa amintim de promotorii acestui gen de competitie: ASOCIATIA DE AIRSOFT “SUPER DADDYS” din Alba Iulia si ACS LUDUS LEGIO din Ludus. Speram ca toate cele planificate de noi pentru ziua concursului sa se intample intocmai pentru ca la sfarsitul zilei toti cei implicati in mod direct: concurenti, organizatori, voluntari sa fie multumiti de ziua petrecuta impreuna iar cei implicati indirect, spectatorii, sa traiasca o zi de neuitat in Cetatea Fagarasului.“, a mai spus Marius Moruz.

Airsoftul este un sport in care jucatorii simuleaza o lupta sau diferite scenarii militare, folosind tactici militare, haine de camuflaj si replici de arme. Replicile airsoft folosesc bile de 6 mm din material plastic ca munitie, avand o masa, de obicei, intre 0.20g si 0.43g. Armele airsoft sunt in sine niste replici destul de fidele in exterior ale armelor militare. Detinerea replicilor nu presupune nicio autorizare de la politie, fiind incadrate de lege ca dispozitive de agrement care arunca proiectile nemetalice.

Airsoftul a apărut în Japonia la începutul anilor 1970, extinzându-se mai apoi în Hong Kong şi China, din 1980 în Marea Britanie. Fabricanţii au pus un mare accent pe replicarea designului armelor de foc şi de tir, având totodată grijă ca aceste jucării să nu poată răni. Majoritatea producătorilor de replici şi accesorii de airsoft sunt localizaţi în Japonia, China sau Taiwan.

În România, airsoftul este o activitate de recreere, confirmat ca sport prin Ordinul Nr. 3265 din data de 23.02.2010, al Ministerului Educației, Cercetării, Tineretului şi Sportului.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.