Cod portocaliu de caniculă și pentru județul Brașov

Județul Brașov intră sub cod portocaliu de caniculă sâmbătă, 1 iulie. Anunțul a fost făcut de meteorologi în urmă cu puțin timp. Pentru vineri în județul nostru se va menține codul galben de căldură și disconfort termic accentuat.

„În Crișana, cea mai mare parte a Banatului, sudul Transilvaniei, nordul și centrul Moldovei, disconfortul termic va fi accentuat, iar temperaturile maxime se vor situa în general între 33 și 36 de grade“, spun meteorologii.

Cele mai ridicate temperaturi în zona noastră se vor înregistra sâmbătă, 1 iulie. Meteorologii anunță temperaturi de peste 35 de grade Celsius, iar indicele de temperatură-umezeală va depăși pragul critic de 80 de unități. Drept urmare și județul Brașov alături de alte județe din sudul, estul și centrul țării este sub atenționare de cod portocaliu.

 

COD PORTOCALIU

    În cursul zilei de sâmbătă (1 iulie), valul de căldură va persista în cea mai mare parte a țării și se va accentua semnificativ în regiunile extracarpatice, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi.
În Oltenia, Muntenia, Dobrogea și în cea mai mare parte a Moldovei disconfortul termic va fi deosebit de accentuat și se vor înregistra frecvent temperaturi maxime de 37…40 de grade, mai ridicate în Câmpia Română. Minimele nocturne se vor situa în general peste 20 de grade.

COD GALBEN

În cea mai mare parte a Transilvaniei, nord-vestul Moldovei și sudul Banatului,  disconfortul termic se va menține accentuat, iar temperaturile maxime se vor situa în general între 33 și 36 de grade.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.