200 de copii participă la Tabăra de Muzică Țara Făgărașului

Duminică, 25 iunie s-a dat startul celei de-a doua ediții a Taberei de Muzică din Ţara Făgăraşului, la care s-au înscris peste 200 de copii din toată Ţara Făgăraşului. Tabăra se desfășoară la Școala nr.1 din cadrul Colegiului Național „Radu Negru“, în perioada 25-30 iunie, în intervalul orar 9.00-16.00. Astăzi deja i-am găsit pe copii la orele de pregătire. Unii  erau la cor, iar alții descifrau tainele instrumentelor muzicale.

 

 

„Cu plăcere am revenit în Făgăraș. Acum organizăm a doua ediție Music Camp, avem opt instrumente. Instrumentele sunt: vioară, violoncel, chitară, clarinet, fluier clopoței rezonanți, clopoței clasici și evident facem și cor. Ieri am început programul și concertul va avea loc vineri la Casa de Cultură de la ora 18.00“, ne-a spus Eszter Peter, directoarea Music Camp.

„Ieri am început, treaba merge foarte bine, copiii sunt foarte cuminți și abia așteptăm concertul și sperăm că o să avem un concert foarte frumos. Momentan am început să lucrăm la a treia piesă coral. Ne-am propus să facem în total cinci sau șase piese corale și vom fi acompaniați de orchestră, iar la instrumental va fi o prelucrare de Beethoven. Sunt profesor de muzică în cadrul programului after school Plus. Pe lângă asta mai predau și la facultate“, ne-a spus Koter Peter, dirijor.

Concertul final va avea loc vineri, 30 iunie, de la ora 18.00, la Casa Municipală de Cultură.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.