Ziua energiei inteligente la Făgăraș

 

Reprezentanți ai Primăriei Făgăraș împreună cu Orașe Energie România a organizat astăzi în cadrul Săptămânii Sustenabile, un seminar pe teme de mobilitate urbană și eficiență energetică. Specialiști, reprezentanți ai autorității locale, dar și invitați- beneficiari- au luat parte la acest eveniment care s-a desfășurat în sala de ședințe a Primăriei Făgăraș.

Strategia de mobilitate urbană durabilă, exemple de bune practici- Bike&Like, Oscar- șarpele hoinar, Bikeathon Țara Făgărașului, workshop pe tema mobilității, comunități locale sustenabile, obligații legale și inițiative europene, au fost doar câteva din temele agendei de lucru de astăzi.

„În fiecare an, Municipiul Făgăraș se înscrie în Campania „Săptămâna energiei sustenabile“ care se desfășoară în perioada aceasta, 19-25 iunie. Noi organizăm un eveniment privind eficiența energetică. Astăzi în parteneriat cu „Orașe Energie România“  ne-am propus să dezbatem două probleme: una pe mobilitate și una pe eficiență energetică. Municipiul Făgăraș este semnatar al Convenției Primarilor; și-a asumat un angajament de reducere a emisiilor de dioxid de carbon și prin aceste evenimente vrem să ridicăm gradul de conștientizare privind eficiența energetică la nivel de municipiu“, ne-a spus Dacia Săpătoru, consilier la Compartiment Energetic UAT Făgăraș.

La inițiativa Comisiei Europene, anual, în perioada 19-25 iunie, autoritatea locală se înscrie in cadrul campaniei „Săptămâna Energiei Sustenabile“.

„Este un eveniment normal și trebuie să reușim cu el din ceea în ce mai mult. Numele meu este Camelia Rață, sunt director executiv al asociației Orașe Energie România al cărei membru este municipiul dumneavoastră. În Adunarea Generală din acest an, municipiul a fost ales chiar vicepreședinte, deci așteptările noastre sunt chiar foarte mari de la municipiul dumneavoastră. De ce? Pentru că asociația la nivel național are o imagine foarte bună despre Făgăraș. Sunt acțiuni foarte bune și cu sprijinul bineînțeles al administrației locale, mergem mai departe cu inițiativele. Mobilitatea urbană este pe locul doi ca  importanță în ultimul timp, ne-am dat seama că fără o mobilitate și un plan coerent în administrație nu putem să mergem mai departe pentru că este un mare poluator tot ce se întâmplă în partea de transport și pentru că cetățenii își doresc din ce în ce mai mult ca spațiul public să fie liber de mașini“.

Principalul obiectiv al evenimentului este de a dezbate împreună cu specialiști din domeniu, dar și alături de beneficiarii acestora, provocările tehnice-legislative-bugetare și nu numai, întâmpinate in proiectarea-implementarea si dezvoltarea planurilor de mobilitate urbana durabila și de actiune privind energia durabila.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.