70 de muzicieni din Bremen vor veni la Făgăraş

Simfonia tineretului din Bremen va așteaptă pe data de 28 iunie, la ora 19 în Casa de Cultură din Făgăraș. Orchestra susține în fiecare an numeroase concerte în țară, dar și în afara granițelor. Tinerii sunt adesea acompaniați de artiști renumiți din filarmonica orașului Bremen. La această ediție, tinerii cu vârste cuprinse între 14 și 20 de ani se află într-un turneu în România.

Programul concertului este menit să celebreze aniversarea reformei, cuprinzând atât compoziții vechi, deja consacrate, cât și un repertoriu nou:Martin Lentz „bereavement“, Joseph Joachim Raff (1822-1882) „Ouvertüre ‚Eine feste Burg ist unser Gott’“, August Lebrun (1752-1790) „Concert de oboi“ și Antonin Dvoraks (1841-1904) Sinfonia Nr. 5 F-Dur.

Drept solist va urca pe scenă tânărul Pribbernow. Orchestra va fi dirijată de Martin Lentz, cel care se dedică de mai bine de 20 de ani orchestrei și promovării muzicii contemporane.

Interesul arătat de către adolescenți față de activitățile orchestrei, dar și relațiile pe care le formează, reprezintă pentru ei un punct solid de plecare în vederea urmării unui studiu în domeniul muzicii.

Concertul este organizat de Biserica Evanghelică A.B. din Făgăraș în strânsă colaborare cu Casa de Cultură Făgăraș. Intrarea este liberă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.