Limită de viteză de 30 km/h în satul adoptat de Prinţul Charles

foto:AgroPress

Administraţia comunei Buneşti intenţionează să construiască o parcare la intrarea în satul braşovean Viscri, foarte cunoscut datorită faptului că Prinţul Charles şi-a cumpărat o casă pe care a transformat-o în pensiune, şi să înterzică, apoi, accesul cu maşinile în micuţa localitate, scrie bzb.ro. Deocamdată, însă, consilierii locali au aprobat doar reducerea limitei de viteză la trecerea prin sat la 30 km/h, fiind prima localitate care impune o limită atât de scăzută.
Decizia de a interzice în viitor accesul maşinilor în localitate vine în contextul în care se doreşte protejarea autenticităţii satului Viscri. Turiştii ar urma să fie transportaţi cu căruţa din parcarea de la marginea satului până în centru. Măsura a fost anunţată încă de anul trecut de consilierul judeţean Caroline Fernolend, expert la Consiliul Europei pentru Convenţia de la Faro-Portugalia.
Anul trecut peste 35.000 de turişti au vizitat satul Viscri, în creştere faţă de anul anterior. Autorităţile susţin că turiştii au creat probleme infrastructurii satului, animalelor care merg sau vin de la păşunat, având în vedere că maşinile sunt parcate pe marginea drumului, iar spaţiul de deplasare s-a îngustat, mai notează sursa citată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.