Risc mare de avalanșe în Munții Făgăraș. Zăpada măsoară peste un metru

 

sursa foto: antena3.ro

Risc mare de avalanșe în Munții Făgăraș. Zăpada depusă în ultimele zile măsoară peste un metru iar turiștii sunt sfătuiți să fie precauți și să evite golul alpin. Vremea rea ar putea împiedica și competiția de schi care are loc în aceste zile pe Valea Sâmbetei.

A devenit deja tradiție ca în această perioadă a anului, Asociația Carpatină Ardeleană a Turiștilor să organizeze un concurs de schi pentru toate vârstele. De astăzi și până duminică este programat concursul de schi alpin la care pot participa iubitori ai acestui sport din toată țara.

„Este un concurs de schi alpin într-o zonă din păcate și cu pericol de avalanșe acum. Este vorba despre concursul Asociației Carpatine Ardelene a Turiștilor, Filiala Făgăraș care va ține de astăzi și până duminică. Concursul va avea loc pe Valea Sâmbetei, între cabanele Salvamont și Cabana Valea Sâmbetei. Participă  concurenți de la Sibiu, Mediaș, Brașov, Făgăraș, și din toată țară, pe categorii de vârstă. Este pericol de avalanșe, dar o să avem grijă să stăm într-o zonă ferită de pericol. Este foarte multă zăpadă, peste un metru, zăpadă proaspătă, dar avem grijă. În cele mai rele condiții, o să amânăm concursul“, ne-a spus Tomas Bross, șeful Salvamont Victoria.

Turiștii care se aventurează în munți trebuie să fie foarte precauți pentru că la altitudine este iarnă în bună regulă, cu un strat de zăpadă care depășește un metru. În plus, este risc ridicat de avalanșe.

„Există pericol foarte mare de avalanșă în tot masivul Făgăraș atât nordic și sudic.  Pe o scară de la 1 la 5, e risc de gradul 4. Zăpada este udă, grea și multă. Le recomandăm turiștilor să nu iasă în golul alpin, să rămână în zona de cabane și să aibă grijă și în aceste zone asupra versanților din stânga, dreapta“, ne-a mai spus Tomas Bross, de la Salvamont Victoria.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.