7000 de puieți, plantați în pădurile Becleanului

7000 de puieți sunt plantați astăzi în pădurile Becleanului! Reprezentanți ai primăriei, ai Ocolului Silvic „Pădurile Făgărașului“, dar și echipe de voluntari formate din locuitori ai comunei, au plecat în această dimineață spre pădurea situată între Cincșor și Rodbav  pentru a participa la acțiunea de plantare de puieți, acțiune desfășurată în cadrul proiectului național „Plantează în România“.

Este pentru al doilea an consecutiv când, în preajma sărbătorii Pascale, sătenii împreună cu reprezentanții autorității locale desfășoară acțiuni de plantare de puieți. Anul acesta, cu ajutorul Asociației „Creștem România Împreună“, la Beclean au ajuns 7000 de puieți de salcâm și frasin. Locul ales pentru puieți a fost o pădure aflată între satele Cincșor și Rodbav, respectiv  pădurea Dumbrava UB I Beclean 40C, Ua50D.

„Ne aflăm în preajma localităților Cincșor și Rodbav, în pădurea proprietatea Primăriei Beclean, unde facem o acțiune de voluntariat, de plantare de puieți forestieri din speciile salcâm și frasin. Este un lucru firesc de a planta în fiecare primăvară puieți, asta am făcut-o și anul trecut și ne propunem să avem o continuitate în fiecare an să facem plantări de puieți pentru că este firesc să reîmprospătăm fondul forestier“, ne-a declarat Claudiu Motrescu, primarul comunei Beclean.

La acțiunea de plantare de puieți alături de primarul comunei s-au aflat și viceprimarul, dar și alți angajați din primărie.

„Astăzi am organizat o acțiune de voluntariat pentru plantare de arbori împreună cu câțiva cetățeni de la noi din comună. Și anul trecut am organizat o astfel de acțiune undeva înaintea Paștelui, iar anul acesta este cea de-a doua acțiune de acest gen. Sperăm să devină o tradiție această acțiune pentru că este una benefică tuturor“, ne-a spus Anca Trâmbițaș, viceprimarul comunei Beclean.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.