Învățăm să colectăm selectiv. Tinerii făgărășeni, implicați în această acțiune

 Campania societății de salubritate a orașului, intitulată „Un nou început“ a continuat astăzi prin cartierele făgărășene cu o acțiune de informare privind colectarea selectivă a deșeurilor. Tineri voluntari de la școlile din oraș, dar și din cadrul Clubului Transmont au împărțit saci menajeri pentru colectarea selectivă a gunoiului, dar și materiale informative privind importanța acestei acțiuni.

Nu mai este o noutate că România este arătată de mulţi ani cu de­getul că ar fi codaşa Europei la re­cicla­re. Însă acest lucru are și va avea repercursiuni  și asupra celor care nu  colectează gunoiul selectiv: taxe suplimentare, amenzi care vor trebui plătite într-un final tot de noi.

Colectarea deșeurilor selectiv este o problemă stringentă și pentru Făgăraș. În acest sens, societatea de salubritate a demarat o campanie amplă de informare a cetățenilor începând de la cei mai mici până la cei mai mari, campanie menită de a crește nivelul de colectare a deșeurilor pe categorii.

Dacă ieri a avut loc un eveniment pentru cei mai mici făgărășeni privind colectarea selectivă, astăzi, tineri voluntari împreună cu reprezentații Salco Serv au împărțit saci colorați pentru colectarea deșeurilor în cartierele Meltea, Creangă și Galați.

„Continuăm campania demarată de ieri „Un nou început“, iar astăzi împărțim la populație saci menajeri pe culori pentru colectarea selectivă împreună cu cei din Clubul Transmont care ne ajută în această campanie. Astăzi am mers în cartierele Creangă, Meltea, Galați și încercăm să cuprindem toate străzile pe care până acum nu am fost. Sunt implicați 30 de copii de la Clubul Transmont, dar mai sunt copii și de la școli. Oamenii sunt încântați de această acțiune și răspund pozitiv în a colecta gunoiul selectiv“, ne-a spus Dragoș Bârsă, directorul Salco Serv.

„Suntem parteneri și am încercat să facem o acțiune de a strânge gunoiul selectiv. Ieri am avut spectacolul de lansare și acum facem efectiv munca în teren. Sperăm să iasă bine și dacă se colectează selectiv e perfect. Mulțumim domnilor de la Salco Serv că ne-au cooptat în echipă“, ne-a spus Nicolae Mercurean, președintele Transmont Făgăraș.

Făgărășenii pot solicita acești saci și de la casieria societății aflată în sediul Ecoterm sau direct de la sediul Salco Serv.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.