„Cambridge Day“ la Făgăraș a adunat 180 de elevi

180 de elevi, de la cei mai mici din clasele primare și până la cei de liceu, au participat astăzi la Cambridge Day, eveniment găzduit de Colegiul Național „Radu Negru“. Elevii au avut astfel ocazia să-și testeze cunoștințele la limba engleză. În plus, evenimentul i-a adunat și pe profesorii de limba engleză care au participat la un seminar, dar și pe părinți care au avut ocazia să afle mai multe informații despre aceste testări.

AVE, în calitate de partener Eurolingva, a organizat astăzi la Colegiul Național „Radu Negru“, ” Cambridge Day”- un eveniment dedicat învățării limbii engleze pentru părinti, elevi și profesori.

Cei 180 de elevi înscriși au beneficiat de pretestări gratuite pentru examenele YLE, KET, PET, FCE, CAE.  Evenimentul a inclus și două seminarii dedicate profesorilor de limbă engleză, dar și părinților. Profesorii de limba engleză au participat la un seminar de informare și familiarizare cu competențele susținerii examenelor de tip Cambridge, oferit de Cambridge English Language Assessment, iar părinții la un seminar de informare asupra competențelor lingvistice necesare susținerii examenelor de tip Cambridge/ admiterii în cadrul unor instituții de învățământ.

„Ne aflăm la prima ediție a evenimentului Cambridge Day, astăzi, 25 martie 2017. Este prima ediție a unui eveniment axat pe învățarea limbii engleze, este un eveniment dintr-o serie de evenimente de la nivel național, iar Făgărașul se află pe harta evenimentelor naționale din punct de vedere al învățării limbii engleze. Este un pretext pentru dascăli, părinți și elevi să afle mai multe lucruri  despre ce înseamnă standardele testelor Cambridge. Cum spuneam este un pretext de învățare, de evaluare, de retestare pentru elevii claselor primare, gimnaziale și liceale și un pretext  pentru dascălii de limbă engleză pentru că vorbim și de un seminar de limbă engleză pentru profesorii din Țara Făgărașului și vorbim despre o informare a părinților; cei doritori au putut avea ocazia astăzi să afle ce înseamnă un standard Cambridge, testele respective fiind promovate, fiind aduse în Făgăraș, administrate și sunt duse înapoi în Cambridge unde sunt evaluate. Părinții au avut ocazia să afle care sunt etapele parcurgerii unui test Cambridge, ce înseamnă pregătirea propriu zisă pentru acest test, care este utilitatea testelor pe termen scurt, mediu și lung și alte lucruri de care au avut nevoie să se informeze“, ne-a declarat prof. Marciana Streza, fondatorul AVE.

La aceste pretestări s-au înscris 180 de elevi din Țara Făgărașului, dar și din alte orașe ale județului precum: Săcele, Brașov.  Testul a durat între 40 de minute și 2 ore și 10 minute, în funcție de nivelul ales al examenului.

Elevii au posibilitatea susținerii testărilor Cambridge la Asociația AVE Făgăraș în lunile mai și iulie.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.