Încep înscrierile pentru clasa pregătitoare

Ministerul Educaţiei Naţionale a anunţat astăzi, că au fost aprobate metodologia şi calendarul de înscriere a copiilor în învăţământul primar pentru anul şcolar 2017-2018, prima etapă a înscrierilor desfăşurându-se în intervalul 27 februarie-16 martie, iar a doua în perioada 24-30 martie.

La Școala Gimnazială „Ovid Densușianu“ vor fi organizate pentru anul școlar viitor trei clase cu 25 de locuri, iar la Școala Gimnazială numărul 4 din Galați o clasă de 25 de locuri.

Începând cu data de 28 februarie încep înscrierile la clasele pregătitoare până în data de 16 martie.

Vom organiza și o zi a „Porților deschise“ împreună cu învățătoarele de la clasele a IV-a pe data de 1 martie, la care sunt invitate toate grădinițele din municipiul Făgăraș.

Așteptăm să fie o participare mare din partea părinților, a copiilor de la grupa mare“, ne-a spus Iuliana Aldea, directorul Școlii Gimnaziale „Ovid Densușianu“.
Astfel, în clasa pregătitoare pot fi înscrişi copiii care împlinesc vârsta de 6 ani până la 31 august 2017, inclusiv. La solicitarea părinţilor, copiii care împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2017, inclusiv, pot fi înscrişi dacă evaluarea dezvoltării psihosomatice atestă pregătirea pentru parcurgerea cu succes a clasei pregătitoare, anunţă ministerul.
„Fiecare unitate de învăţământ în care se organizează clasa pregătitoare are obligaţia să organizeze Ziua porţilor deschise într-una din zilele din intervalul 23 februarie – 2 martie. Cu acest prilej, părinţii şi copiii vor putea vizita spaţiile şcolare şi vor putea discuta cu cadrele didactice. Fiecare locuinţă este arondată unei unităţi de învăţământ din proximitate – şcoala de circumscripţie. Inspectoratele şcolare judeţene, respectiv Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti au responsabilitatea organizării sau, după caz, a reorganizării circumscripţiilor. Nu în ultimul rând, inspectoratele şcolare vor soluţiona orice situaţie legată de înscrierea în învăţământul primar, în interesul educaţional al elevului şi în limitele legii”, se arată într-un comunicat al Ministerului Educaţiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.