Doi făgărășeni fac parte din lotul sportiv care va reprezenta România la Jocurile Invictus Toronto

 

plt.maj. Paraschiva Dumitru alături de antrenorul d e canotaj

Militarii români răniţi în misiunile din afara ţării și care s-au înscris pentru competiția „Invictus Games Toronto 2017” au început pregătirile. Cei 33 de militari care fac parte din lotul României se află zilele acestea în cantonament la Săftica. Și Făgărașul are reprezentați în acest lot al României. Este vorba de plutonierul major PARASCHIVA DUMITRU–NICOLAE și de plutonierul major BICA NICUȘOR-DOREL.

Evenimentul sportiv internaţional care se va desfăşura anul acesta în Canada este dedicat în exclusivitate militarilor invalizi sau răniţi ca urmare a participării la misiuni în teatrele de operaţii sau la acţiuni militare interne. Competiţia cuprinde mai multe discipline destinate persoanelor cu dizabilităţi, cum sunt: tir cu arcul, atletism, canotaj în sală la aparat special, haltere, ciclism, volei din poziţia şezând, înot, baschet şi rugby din scaunul cu rotile, golf şi hochei.

Acum, cei 33 de sportivi din lotul extins al echipei care va reprezenta România la Jocurile Invictus Toronto 2017 se află în primul cantonament de pregătire.

Ei se antrenează, între 21 și 24 februarie, între orele 9.00 și 18.00, la Baza sportivă Săftica.

plt.maj. Nicușor Bica și plt. maj. Dumitru Paraschiva sunt și cetățeni de onoare ai Municipiului Făgăraș

Lotul sportiv se pregătește pentru mai multe discipline sportive, adaptate pentru persoane cu dizabilităţi, respectiv: atletism, canotaj în sală (la simulator), ciclism, powerlifting, tir cu arcul, înot și volei din șezut. Militarii făgărășeni care fac parte din lotul României, respectiv plutonierul major Paraschiva Dumitru Nicolae s-a înscris la probele canotaj, ciclism și power lifting iar plutonierul Bica Nicușor Dorel la înot și TIR cu arcul.

Proiectul „Invictus Team România – 2017” se constituie într-o ocazie unică de a demonstra societăţii ce înseamnă adevăratul spirit de luptător, coeziunea echipei şi solidaritatea umană – valori ce definesc veteranii teatrelor de operaţii.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.