Semn de primăvară. Acvila Arlie se reîntoarce în România, lângă Berivoi

Arlie a început migrația de primăvară în 11 februarie 2017, iar spre deosebire de ultimii doi ani, Arlie a plecat spre România cu o întârziere de trei zile.  Pentru al patrulea an consecutiv, acvila și-a petrecut iarna în Namibia.

În primele trei zile ale călătoriei sale spre țara noastră, Arlie a parcurs în zbor circa 500 de kilometri în direcția nord-est. Acvila are de străbătut continentul african de la vest la est și apoi de la sud la nord. Călătoria ei până la cuib va însemna un traseu de 12.500 de kilometri, 3 continente și 17 țări, anunță reprezentanții Societății Ornitologice Române.

Arlie a fost capturată în 2013 de o echipă formată din specialiști de la Societatea Ornitologică Română, Agenția Regională pentru Protecția Mediului Sibiu și Grupul Milvus. A fost echipată cu un transmițător satelitar cu greutatea de 45 de grame și eliberată, acțiune desfășurată în cadrul proiectului LIFE ‘Conservarea acvilei țipătoare mici în România’.

Arlie este o femelă adultă de acvilă țipătoare mică și a cuibărit din 2013 în 2016 lângă localitatea Berivoi.  În 2016, Arlie a ajuns în România pe 2 aprilie.

Drumul acvilei din Africa până în România poate fi urmărit online la adresa http://pomarina.ro/pomarina/index.php

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.