Prefectul Brașovului:„Primarii să depună eforturi pentru finalizarea procesului de eliberare a titlurilor de proprietate”

Chiar dacă au trecut 26 de ani de la intrarea în vigoare a Legii nr. 18 din 1991, mai sunt proprietari de terenuri agricole din judeţul Braşov care aşteaptă încă să îşi primească titlurile de proprietate. Potrivit unui comunicat transmis de prefectul judeţului Braşov, Ciprian Băncilă, motivele pentru care cei întreptăţiţi nu au intrat în posesia terenurilor sunt multiple, pornind de la lipsa resurselor financiare pentru efectuarea măsurătorilor, a lipsei planurilor parcelare, până la neînţelegerile dintre moştenitori, scrie bzb.ro.  „De asemenea, sunt situaţii în care  autorităţile locale nu au finalizat documentaţiile tehnice absolut necesare pentru emiterea titlurilor. În lipsa acestor documentaţii, comisia judeţeană este în imposibilitatea emiterii titlurilor de proprietate, în conformitate cu prevederile art. 36 din HG nr. 890 din 2005, prin care a fost aprobat Regulamentul privind procedura de constituire, atribuţiile şi funcţionarea comisiilor pentru stabilirea dreptului de proprietate privată asupra terenurilor, a modelului şi modului de atribuire a titlurilor de proprietate, precum şi punerea în posesie a proprietarilor”, a explicat prefectul.
De altfel, prin comunicatul amintit, Băncilă îi roagă pe toţi primarii din judeţ, care sunt şi preşedinţii Comisiilor locale de Fond Funciar, „să depună eforturi pentru finalizarea procesului de eliberare a titlurilor de proprietate” şi „să pună în aplicare hotărârile judecătoreşti definitive şi irevocabile, prin care instanţele au obligat autorităţile locale la reconstituirea dreptului de proprietate în favoarea persoanelor îndreptăţite”, mai scrie sursa citată.

Un comentariu la „Prefectul Brașovului:„Primarii să depună eforturi pentru finalizarea procesului de eliberare a titlurilor de proprietate”

  • februarie 7, 2017 la 2:06 pm
    Permalink

    Este foarte necesar mai ales la Sâmbăta de Sus

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.