Aseară, în sala Tronului din Cetate a avut loc ședința de constituire a Asociației Pro Turism Țara Făgărașului, asociație care va gestiona din punct de vedere turistic zona noastră. La întâlnire au luat parte zeci de întreprinzători, cei mai mulți din turism, dar și alte domenii.

„Aș dori ca această asociație să înceapă cu oameni care vor să vină să construiască ceva ca ulterior, necondiționat, trebuie să atragem și autoritățile publice. De ce? Pentru că avem nevoie de autoritățile locale. Suntem din toată Țara Făgărașului și avem nevoie de sprijinul primăriilor, dar vream ca această asociație să funcționeze ca un GAL, ca privații să fie cei care au majoritatea în această asociație. Banii vin de la Comisia Europeană, de la ministerele de resort, prin programe și de la județ. Primăriile trebuie să înțeleagă că noi vom fi doar suportul a ceea ce construiește această asociație prin strategia de dezvoltare a Țării Făgărașului. Organizația de Management al Destinațiilor urmează. Este după un ghid al Agenției Naționale de Turism și în acest statut se prevede că pot Adera la asociație persoanele fizice și juridice, dar și autoritățile publice locale. Această asociație ar trebui să funcționeze astfel: să facă strategii și proiecte de dezvoltare  a Țării Făgărașului. În acest scop se pot asocia nu numai operatorii de turism, ci și operatorii de transport, meșteșugarii, întreprinzătorii din Țara Făgărașului. Așa văd eu strategia de turistică a Țării Făgărașului“, a spus Gheorghe Sucaciu, primarul Făgărașului.

Pe lângă discuțiile legate de problemele cu care se confrută cei mai mulți dintre cei prezenți, un prin pas pentru constituirea acestei organizații a fost făcut prin alegerea președintelui în persoana lui Carmen Schuster, dar și a celor 9 vicepreședinți pentru 7 zone ale Țării Făgărașului, precum  și a secretarului organizației.

„Cred că în primul an de activitate, asociația împreună cu membrii săi va lucra în sistem de voluntariat pentru a stabili strategia în echipă, cu scopul atragerii proiectelor țintă menite să aducă beneficii Țării Făgărașului“, a spus Carmen Schuster, președintele  Asociatiei Pro Turism Tara Fagarasului.

 

Prima întâlnirea a sociației nou constituite este programată în 6 februarie, la ora 17.00, la Camera de Comerț și Industrie, sediu unde timp de un an va funcționa asociația.