Primii pași pentru mutarea Pediatriei

De câțiva ani se tot discută de mutarea secției de Pediatrie din actuala locație în clădirea principală a spitalului. Lucrurile nu au mers așa cum s-a vrut, iar Primăria Făgăraș a decis să facă ea această investiție.

„Au fost mai multe proiecte, propuneri privind mutarea Pediatriei. Noi, anul trecut, am alocat niște bani pentru mutarea Pediatriei, nu s-a pus în aplicare și atunci ne-am hotărât ca noi să luăm această investiție. Așteptăm acum evaluarea proiectantului. Prindem banii de investiții în bugetul local de anul acesta“, ne-a spus primarul Făgărașului, Gheorghe Sucaciu.

Așadar, astăzi la spitalul din Făgăraș a ajuns un arhitect pentru a face evaluarea noului spațiu unde va fi mutată pediatria. În acest sens, reprezentanții spitalului au ținut să prezinte presei, locația unde va fi mutată pediatria, dar și actuala locație, locație care funcționează în urma autorizației sanitare eliberată de DSP Brașov. Noul spațiu se află la etajul întâi, unde a funcţionat farmacia spitalului și are ca termen de execuție 30 septembrie 2017.

„Pediatria este pe un plan de reconformare din 2016, Pediatria va fi mutată, există un acord comun a tuturor pionilor locali, neconformările care pot fi modificate de la o zi la alta pentru a asigura climatul și siguranța pacientului au fost efectuate, iar investițiile mari, bineînțeles ele vor fi rezolvate atunci când Pediatria ajunge în spitalul mare“, a spus dr. Liliana Beldescu, directorul medical al Spitalului din Făgăraș.

Şeful secţiei de Pediatrie, medicul Constantin Grigoriţă a ţinut să explice faptul că, locul unde sunt internaţi şi îngrijiţi copiii nu este unul care să ofere cele mai bune condiţii, având în vedere faptul că imobilul este vechi şi greu de încălzit în sezonul rece. Dar cu toate acestea, în saloane s-a asigurat un climat corespunzător, cu o temperatură de 23 de grade Celsius.

În viitor se preconizează mutarea secției de Pediatrie în corpul central al spitalului și atunci condițiile vor fi mult mai bune față de cele pe care le avem în momentul de față. Secția este într-o clădire de aproape 100 de ani, modificările care s-au putut face, s-au făcut în mare, dar sunt anumite lucruri pe care nu le poți schimba. Asta înseamnă o investiție prea mare față de rezultatul pe care îl primești. Avem acordul tuturor factorilor decizionali ca secția de Pediatrie să se mute și atunci lucrurile vor fi mult mai bune ca acum, motiv pentru care se mută. Nu am creat un confort extraordinar, dar lucrurile respective persistă de ani de zile acolo. Așa le-am preluat, am încercat cât am putut să atenuez starea de disconfort pentru pacienți, pentru aparținători, dar nu poți să faci ceva extraordinar într-o clădire de 100 de ani. Legat de căldură, se pierde foarte multă căldură, s-au mai schimbat câteva geamuri, s-au mai făcut câteva lucruri, s-au adus aeroterme în saloanele unde este mai rece“, a declarat dr. Constantin Grigoriță, șeful Secției de Pediatrie din cadrul Spitalului Făgăraș.

Conducerea spitalului a invitat presa să viziteze Secţia de Pediatrie. Saloanele şi holurile erau curate şi era cald. Medicul Grigoriţă împreună cu asistenta şefă ne-a prezentat graficele de temperatură, lenjeria de pat era curată, de asemenea şi pe holuri şi în saloane. Medicii au ţinut să precizeze că mobilierul este cu adevărat unul învechit pentru că nu s-au făcut investiţii în ultimii ani, dar o dată cu mutarea secţiei lucrurile se vor schimba.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.