Karatiștii făgărășeni, locul trei pe națiuni

 

Țara Făgărașului a reprezentat România la unul din cele mai renumite campionate internaționale de karate, organizat în Italia. 7 țări s-au întrecut în competiție, iar din lotul României au făcut parte 8 sportivi de la Cluburile CSM Făgăraș și Viromet Victoria. Sportivii făgărășeni au reușit să se situeze pe locul trei pe națiuni, iar imnul României a răsunat în sala de competiție, spre mândria făgărășenilor.

Weekendul trecut a fost excelent pentru karatiștii făgărășeni. 8 sportivi de la CSM Făgăraș și Viromet Victoria au reprezentat România la competiția care a avut loc în data de 28 ianuarie, la Castel D’Ario din Italia. În competiție s-au înscris sportivi din 7 țări: Irlanda, Elveția, Cehia, Italia, Slovenia, România și Anglia. Făgărășenii au reușit să se impună și să obțină patru medalii.

Locul 1- kata echipe seniori- Marius Bucur, Alexandru Gib, Silviu Lungu

Locul 2 – kata individual seniori -Marius Bucur

Locul 3 – kata individual seniori -Alexandru Gib

Locul 4 –kata individual seniori -Silviu Lungu

Locul 3 – kata plus 40 de ani – Ioan Rîmbeț

Locul 4- echipe kumite

„Aceste rezultate reprezintă o performanță foarte mare ținând cont de anii trecuți când era foarte greu să ne apropiem de medalie. E al doilea an la rând, când reușim să ne clasăm pe locul trei pe națiuni. Am participat alături de țări puternice cu tradiție precum Italia, Anglia, Elveția, care au mai multă experiență decât noi“, ne-a spus Ioan Rîmbeț antrenor CSM Făgăraș și antrenor lot Skif România.

Aceste performanțe nu s-au obținut ușor. Înseamnă ani la rând de antrenamente, sacrificii și muncă.

„De cel puțin 15 ani, de copii, de când aveau 8-9 ani. Le trebuie multă disciplină, pregătire, sacrificiu. E destul de greu pentru că au un loc de muncă, sunt la școală, fac naveta. Marius Bucur face naveta din Brașov, Silviu Lungu e student la Sibiu. Fac sacrificii mari pentru a se antrena să ajungă la performanța aceasta“, ne-a mai spus Ioan Rîmbeț.

Pregătirile sportivilor făgărășeni continuă pentru că peste câteva zile vor pleca la Slovenia, acolo unde va avea loc un campionat international, iar în 18-21 mai vor participa la Campionatul european din Cehia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.