Pentru postul de vicepreședinte al Consiliului Județean Brașov, rămas vacant după ce Izabella Ambrus (UDMR Brașov) a devenit parlamentar, sunt mai multe propuneri. UDMR Brașov o propune de Toaso Imelda, însă PSD și-ar dori ca un membru social – democrat să fie ales pe această funcție.

Astfel, propunerea PSD este ca Radu Mitric, om de afaceri din Făgăraș, să ocupe această poziție, potrivit declarației făcute de deputatul Viorel Chiriac.

„Evident că întotdeauna la o astfel de schimbare, partidele își desemnează dintre membrii săi, oameni care sunt reprezentativi atât pentru interesele politice ale partidului, dar și pentru interesele administrative pentru că de asta vorbim acum, despre o funcție în Consiliul Județean și nouă ni se pare corect, așa cum am analizat astă vară în urma alegerilor locale și l-am desemnat pe Mihai Popa din zona Făgăraș ca fiind propunerea noastră de lider de grup, cred că în zona Făgăraș, Țara Făgărașului în general, pe lângă multele probleme ar avea nevoie de reprezentare  în administrațiile publice locale.

Este unul din argumentele noastre forte pentru care ne-am îndreptat atenția către un candidat din zona Făgăraș. A doua chestiune este una pe care am luat-o dintr-o decizie politică și cred că Țara Făgărașului are nevoie de această reprezentare. Pe lângă reprezentarea în Parlament, prin Mihai Popa, să fie și o reprezentare în administrația județeană prin Radu Mitric“, ne-a declarat deputatul PSD, Viorel Chiriac.

Reamintim că 5 posturi sunt vacante în urma demisiilor foştilor consilieri, actuali parlamentari (4 de la PSD şi 1 de la UDMR). Înlocuitorii celor 5 sunt Ionuţ Tănase, Claudiu Băbuţă, Dan Petreanu, Radu Mitric de la PSD şi Andrei Szakal de la UDMR.