Campania de conștientizare privind colectarea selectivă se extinde și în școli

 

Campania de conștientizare privind colectarea deșeurilor selectiv a început în  forță. Pe lângă acțiunile din cartierele de case din Făgăraș, această campanie s-a îndreptat și spre elevii Făgărașului. Reprezentanții societății de salubrizare consideră că este foarte important ca această deprindere să se învețe încă din copilărie. Ieri, reprezentații Salco Serv s-au întâlnit cu mai mulți profesori de la școlile din Făgăraș. Asta pentru a stabili pașii ce trebuie urmați pentru ca elevii să învețe cât mai multe despre colectarea selectivă și reciclarea deșeurilor, dar și ce importanță au aceste lucruri pentru natură și pentru generațiile viitoare.

„După cum am spus și săptămâna trecută, continuăm proiectul pe tot parcursul anului. Vom face activități de conștientizare pentru că e nevoie urgentă ca oamenii să învețe să colecteze selectiv, dar și copiii să învețe de mici să facă acest lucru. Ne-am întâlnit astăzi cu reprezentații școlilor din Făgăraș, cu domnul Radu Șodolescu, cel care ne ajută în acest proiect. Încercăm să implicăm cât mai multe școli generale și licee“, ne-a spus Dragoș Bârsă, directorul salco Serv.

Deja mai multe cadre didactice din Făgăraș s-au alăturat campaniei, în speranța că în viitor orașul nostru să resolve una din cele mai stringente problem și anume depozitarea gunoaielor și mai mult să devină un model în ceea ce privește gestionarea deșeurilor.

„Este un  program de promovare în rândul elevilor, de fapt de conștientizare a lor că trebuie să adunăm selectiv deșeurile, trebuie să le reciclăm și din partea Salco Serv avem tot sprijinul, din partea domnului Dragoș Bârsă care ne-a pus la dispoziție pliante. Sunt niște pliante interesante, iar elevii găsesc foarte multe informații legate de cum ajutăm noi natura dacă reciclăm. Nu mai exploatăm atâtea resurse, nu mai poluăm, au și informații cum se face această colectare selectivă, pubelele pe culori. Este foarte bine că se implică în acestă colectare selectivă și de promovare. De ce? Pentru că din păcate la nivel national colectarea selectivă cam lasă de dorit. Sunt țări în care această colectare selectivă și chiar și reciclarea sunt la un procent de 90%, iar noi suntem undeva la coada clasamentului și nu este bine. Eu cred că cel mai bine se face prin educație și se începe cu copiii. Noi dorim să implementăm la nivelul Școlii Generale numărul 1 și la liceu și să începem cu clasele cele mai mici: clasa 0, clasa I pentru că de acum le formăm deprinderile“, ne-a spus Radu Șodolescu, profesor de geografie la Școala nr. 1.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.