Alarma pompierilor a sunat de peste 900 de ori în 2016. Care au fost cele mai tragice evenimente ale anului trecut

 

foto: ISU BRASOV

Anul 2016 nu a fost unul tocmai ușor pentru pompierii făgărășeni. De mai bine de 900 de ori a sunat alarma în subunitate fie pentru incendii, fie pentru accidente rutiere, fie pentru salvarea de animale, deblocări sau alte evenimente unde au fost solicitați. Față de anul 2015, a scăzut totuși numărul incendiilor înregistrate în Țara Făgărașului, dar a crescut numărul accidentelor rutiere. Cele mai tragice evenimente ale anului 2016 au fost accidentul din Dealul Perșaniului  din luna iunie 2016, unde un autocar plin de copii s-a răsturnat, dar și accidentul dintre Beclean și Dridif unde patru persoane și-au pierdut viața.

Anul 2016 a însumat pentru pompierii făgărășeni 926 de cazuri, reprezentând intervenții, acțiuni de informare, instructaje.  Din acest total, 84 au fost incendii, 25 de deblocări de persoane, 8 salvări de animale, 75 de accidente rutiere, 619 intervenții SMURD și 155 de activități de informare și instructaj în obiectivele de interes.

Pe timpul intervențiilor au fost salvate 26 de persoane și 25 de animale. Din nefericire, la incendii și descarcerări, 10 persoane și-au pierdut viața iar SMURD-ul a înregistrat 22 de persoane decedate.

„În anul 2016 ne-am confruntat cu peste 900 de acțiuni de intervenție și informare a populației. Dintre cele mai semnificative intervenții, una a fost în data de 1 ianuarie 2016, la orele 5.40, un incendiu la o cabană, o casă de vacanță la Breaza. Intervenția fost dificlă din cauza faptului că afară erau minus 20 de grade iar sursele de alimentare cu apă se aflau undeva la peste 1 kilometru și am fost nevoiți să facem naveta pentru alimentare și am solicitat și sprijinul colegilor noștri de la Victoria.

Alte două intervenții deosebite au fost în luna iunie petrecute la câteva zile distanță. E vorba de două accidente rutiere primul la Perșani unde un autocar de copii s-a răsturnat și din nefericire am constatat patru victime. Tot pe DN1, între localitățile Beclean și Dridif  a avut loc în 23 iunie un alt accident rutier soldat cu patru victime“, ne-a declarat lct. Col. Dorin Moldovan, șeful Detașamentului de Pompieri Făgăraș.

Potrivit bilanțului pe 2016, numărul incendiilor a scăzut, însă a crescut numărul accidentelor rutiere.

În anul 2016 putem constata o mică scădere a numărului incendiilor, dar constatăm  o creștere semnificativă a numărului de accidente rutiere. 75 de accidente rutiere dintre care 18 cu descarcerare“, a mai spus lct.col. Dorin Moldovan.

Începutul anului 2017 nu a fost unul liniștit pentru pompierii făgărășeni. 8 intervenții la incendii au înregistrat aceștia în prima lună a anului 2017.

„Din nefericire anul 2017 a început rău. În 2 ianuarie, am avut o intervenție, un incendiu, în satul Cobor unde am găsit o persoană decedată. Tot în luna ianuarie, subunitatea a mai participat la 7 intervenții de stingere a incendiilor în Ticușu Nou, iar celelalte în Făgăraș. Din fericire, în luna ianuarie, până în momentul de față, nu am avut niciun accident rutier“, ne-a mai spus comandantul Detașamentului de Pompieri Făgăraș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.