Atenție la sursele de încălzire! Pot deveni adevărate bombe cu ceas dacă nu sunt supravegheate sau curățate corespunzător.

 Temperaturile extreme înregistrate în ultimele zile și în Țara Făgărașului i-au determinat pe localnici să încingă la maxim sobele sau alte surse de încălzire. Numai că acestea pot fi adevărate bombe cu ceas dacă nu sunt supravegheate sau curățate corespunzător. De la începutul anului, pompierii făgărășeni au fost deja solicitați la câteva incendii având drept cauză principală sursele de încălzire.

Ultimul incendiu la care au fost solicitați a fost în data de 8 ianuarie în Ticușu Vechi unde din cauza sursei de încălzire a luat foc o parte din casă.

Pompierii făgărășeni reamintesc cetăţenilor o serie de reguli pentru evitarea incendiilor cauzate de utilizarea necorespunzătoare a mijloacelor folosite pentru asigurarea confortului termic.„În primul rând să nu existe materiale combustibile lângă sursele de încălzire, în fața sobelor să fie amplasată o tavă metalică pentru ca jarul să cadă pe acea tavă, coșurile de fum să nu fie înfundate, iar în cazul în care se încălzesc cu mijloace electrice să nu aibă improvizații la prize sau la ștechere“, ne-a declarat lct. col.Dorin Moldovan, comandantul Detașamentului de Pompieri Făgăraș.

De asemenea, nu vor fi lăsaţi nesupravegheaţi copiii în încăperi unde sunt în funcţiune mijloace de încălzit.

Pentru mijloacele de încălzit locale sau centrale care folosesc combustibil lichid, pompierii recomandă următoarele măsuri:

-verificarea etanşeităţii conductelor de alimentare cu combustibil;

-interzicerea supraalimentării cu combustibil;

-alimentarea cu combustibil atunci când mijlocul de încălzire nu este în stare de funcţionare;

-curăţarea periodică a conductelor de alimentare şi a duzelor de pulverizare.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.