Cutremurul de noaptea trecută, revizuit din nou. A fost de 5,3 grade și s-a simțit puternic și în Făgăraş

INFP a anunțat miercuri dimineață că a revizuit din nou magnitudinea și adâncimea cutremurului avut loc în noaptea de marți spre miercuri. Cutremurul s-a simțit destul de tare și la Făgăraş, lucru confirmat și de făgărăşeni.

Institutul Naţional pentru Fizica Pământului (INFP) a revizuit, miercuri, pentru a doua oară, magnitudinea şi adâncimea cutremurului produs în zona Vrancea la ora 1.20. Iniţial, magnitudinea fusese stabilită la 5,2, apoi la 5,4, iar ulterior a fost fixată la 5,3, în timp ce adâncimea fusese inţial la 100 de kilometri, ulterior 97 de kilometri pentru ca apoi să fie rectificată la 98,9 kilometri, anunță news.ro. Potrivit ultimelor date publicte de către INFP, cutremurul înregistrat miercuri, la ora 1.20, în zona Vrancea, s-a produs la adâncimea de 98,9 de kilometri şi a avut magnitudinea 5,3.
Cele mai apropiate localităţi de epicentru sunt Nereju, Paltin şi Valea Neagră. 
”A fost un cutremur intermediar. Nu a avut nicio replică, dar a avut două mişcări. De obicei, cutremurele intermediare nu dau replici”, au declarat reprezentanţii INFP pentru News.ro. 
Seismul a fost resimţit în Bucureşti şi în mai multe oraşe. Un cutremur cu magnitudine 5,3 a avut loc în 24 septembrie, la ora 2.11, resimţindu-se şi în Bucureşti.
Seismul s-a produs în zona Vrancea, la o adâncime de 112,3 kilometri. Cele mai mai puternice cutremure produse în România după Revoluţie sunt cele înregistrate pe 30 şi respectiv 31 mai 1990, cu magnitudini de 6,9 şi respectiv 6,4.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.