Cum va fi vremea până la sfârşitul anului 2016

Meteorologii au făcut o estimare a evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor în intervalul 19 decembrie 2016- 1 ianuarie 2017.

TRANSILVANIA

Potrivit meteorologilor „variațiile de temperatură, în cea mai mare parte a intervalului de prognoză, vor fi în general spre creștere. Regimul termic din prima săptămână va fi apropiat de cel normal la valorile diurne și în general sub normal la cele din cursul nopților. În medie, temperaturile maxime se vor încadra între -1 și 3 grade, iar cele minime între -11 și -7 grade. În cea de-a doua săptămână, majoritatea valorilor de temperatură vor fi în jurul celor climatologic specifice perioadei și chiar ușor mai ridicate. Ca medie pe regiune, se vor înregistra maxime cuprinse între 2 și 4 grade și minime între -10 și -6 grade. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi foarte redusă până în data de 28 decembrie, iar după aceea va fi în creștere“, se arată pe site-ul Administraţiei Naţionale de Meteorologie.

LA MUNTE

În prima săptămână, în medie, temperaturile maxime se vor încadra între -4 și 3 grade, iar cele minime între -11 și -5 grade, valorile mai mari urmând a se înregistra în după-amiaza zilei de 22 decembrie, respectiv dimineața zilei de 23 decembrie. Pe parcursul celei de-a doua săptămâni, maximele vor oscila în jurul valorii de 0 grade, iar noul an începe cu o maximă, în medie, de aproximativ -1 grad; media minimelor va fi de -7…-6 grade. Ninsorile sunt de așteptat începând din 28 decembrie. Până atunci, condițiile de semnalare a acestora vor fi reduse.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.