Şeful Jandarmeriei din Făgăraş s-a pensionat

serbanDupă 11 ani la conducerea Detaşamentului de Jandarmi Făgăraş, colonelul Adrian Şerban a ajuns la momentul pensionării- trecerea în rezervă. Ofiţer emblematic, cu o activitate meritorie în instituţia oamenilor de arme, colonelul s-a pensionat după mai bine de 26 de ani de activitate desfăşurată în domeniul ordinii şi siguranţei publice. Astăzi, la sediul Inspectoratului de Jandarmi Braşov va avea loc o şedinţă festivă cu ocazia trecerii în rezervă a celui care a condus Detaşamentul din Făgăraş.

Comandantul Detaşamentului de Jandarmi Făgăraş a fost trecut în rezervă cu gradul de colonel, prin ordinul Ministrului Afacerilor şi Internelor în data de 30 noiembrie 2016. A îmbrăcat hainele militare în 3 ianuarie 1992, fiind încadrat la Batalionul din Făgăraş. Între anii 1992-1995 a fost comandant de pluton, apoi între anii 1995-2000, comandant de Companie Mixtă- Pază Obiective şi Ordine Publică. Din 2000 până în 2003 a fost ofiţer de Stat Major în cadrul Batalionului Făgăraş, iar între anii 2003-2005, comandant Companie Pază.

Din 15 mai 2005, vine în fruntea Detaşamentului de Jandarmi Făgăraş şi conduce detaşamentul în misiunile încredinţate până în 30 noiembrie 2016.

Pe parcursul carierei a fost recompensat cu mai multe ordine şi distincţii militare pentru activitatea şi îndeplinirea cu succes a misiunilor.

serban-1„Mă despart cu greu şi cu emoţii de colegi, îmi pare rău că trebuie să plec, dar asta este situaţia. Am participat la foarte multe misiuni, nenumărate. Misiunea care m-a marcat cel mai mult a fost cea din noiembrie 1998 de la Prefectură. Atunci Prefectura a fost asediată de vreo 5000 de muncitori de la Rulmentul, Tractorul. Au fost răniţi, a fost cea mai marcantă misiune a mea“, ne-a declarat col® Adrian Şerban.

Astăzi, la Inspectoratul de Jandarmi Judeţean, va avea loc o şedinţă festivă cu tot comandamentul, cu ocazia trecerii în rezervă a col. Adrian Şerban.

„Într-o zi, te vei trezi şi vei consta că nu mai ai timp să faci ce ţi-ai dorit. Fă ce îţi doreşti acum!“, a încheiat col. Adrian Şerban.

La rândul nostru, cei care am avut onoarea de a ne desfăşura activitatea alături de colonelul Adrian Şerban, suntem conştienţi că ne va lipsi foarte mult şi, în special, ne vor lipsi promptitudinea şi deschiderea de care a dat dovadă fostul şef al detaşamentului.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.