Darul Sfântului Nicolae la căminul de vârstnici din Făgăraş

dar-2Comunitatea bisericii brâncoveneşti „Sf. Nicolae” din Făgăraş a pregătit daruri pentru vârstnicii cu probleme grave de sănătate, aflaţi la Centrul rezidenţial pentru persoane vârstnice din oraş. Mesagerii Sfântului au fost slujitorii bisericii, împreună cu grupul de copii şi tineri de la Atelierul de chitară organizat de protopopiatele ortodoxe din oraş.

„Ne-am gândit ca de ziua Sfântului Nicolae, ocrotitorul bisericii noastre, Sfântul cel darnic şi milostiv, să venim în mijlocul dumneavoastră. Nădăjduim să vă facem o bucurie, în special celor dintre dumneavoastră care, atunci când eraţi în putere, cercetaţi biserica. Iată că acum, aşa cum este firesc, vine Biserica la dumneavoastră.” – le-a spus celor prezenţi pr. Marcel Dobrea, paroh al bisericii brâncoveneşti.

dar-1După o scurtă slujbă şi împreună rugăciune pentru sănătate şi întărire sufletească, cele două grupe de chitarişti, coordonate de pr. Marius Demeter şi diac. Marcel Dobrea jr., şi-au adus darul de cântec. Colindele interpretate cu emoţia primei ieşiri în public au stârnit lacrimi şi nostalgii. Bătrânii şi-au adus aminte de vremea când erau la casele lor aşteptând Crăciunul în mijlocul familiei şi i-au rugat pe tineri să mai vină pe la ei. La final, toţi vârstnicii au primit câte un mic dar din partea Sfântului Nicolae, pregătit de comunitatea bisericii brâncoveneşti.

Acţiunea face parte din „Zilele Sfântului Nicolae la biserica brâncovenească”, serie de evenimente organizate cu prilejul hramului.

sursa: Biserica Brâcovenească Sf. Nicolae

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.