Protejați apometrele împotriva înghețului !

 

sursa foto: alba24.ro
sursa foto: alba24.ro

Având în vedere temperaturile scăzute, SC „Apă Canal” SA Sibiu adresează câteva recomandări privind protecţia contoarelor şi branşamentelor de alimentare cu apă împotriva îngheţului:

  • În cazul în care contorul este monat într-un cămin de apometru, asiguraţi-vă că acesta are capacul închis şi nu permite infiltrarea apei;
  • În situaţia în care contorul este montat în pivniţe sau subsoluri tehnice, geamurile şi uşile vor fi închise;
  • Dacă apometrul îngheaţă, nu utilizaţă apă fierbinte sau flacără deschisă pentru dezgheţarea aparatului;
  • Protejaţi de îngheţ inclusiv robinetele şi conductele de după contor. Puteți utiliza materiale ca: vată minerală, plăci din polistiren, textile etc.

SC „Apă Canal” SA Sibiu precizează că, potrivit prevederilor Art.6.3 din Contractul de furnizare încheiat cu fiecare abonat, utilizatorul are obligaţia de a „asigura integritatea sistemelor de măsurare”.

În cazul în care se constată că aparatul de măsură trebuie înlocuit ca urmare a deteriorării provocate de îngheţ, utilizatorul este obligat să suporte costul întregii operaţiuni de schimbare precum şi al contorului.

„Apă Canal” SA solicită abonaţilor ce deţin robineţi sau cişmele în curţi și grădini, să nu lase robinetele deschise ca măsură împotriva înghețului. Consumurile în astfel de cazuri sunt mari : 4 picături / secundă cumulează 2,9 mc/lună,  iar un „fir” de apă cu diametru de 1 mm reprezintă aprox. 6,5 mc/lună.

Eventualele probleme legate de funţionarea contoarelor sau a serviciului de alimentare cu apă şi canalizare, în general, pot fi semnalate Dispeceratului „Apă Canal” Sibiu – tel. 0269/222.777, telverde 08008.202.202.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.