img_3729Autoritatea Națională pentru Turism (A.N.T.), în parteneriat cu Google România, derulează o campanie intitulată “Managementul destinațiilor” cu scopul de a pune în valoare oportunitățile pe care le oferă instrumentele de marketing online pentru dezvoltarea conceptului de management integrat al calității unei destinații turistice, de a contura profilul călătorului digital și de a prezenta viziunea Autorității Naționale pentru Turism cu privire la înființarea Organizațiilor de Management al Destinației. Astăzi, caravana a ajuns în Făgăraş, iar în sala tronului la Cetate s-au adunat zeci de primari din Ţara Făgăraşului, dar şi specialişti şi reprezentanţi ai societăţilor de turism.

img_3730„În primul rând ne află astăzi cu toţii profesionişti din industrie, actori implicaţi din industria ospitalităţii, autorităţi locale şi Autoritatea Naţională de Turism prin mine preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Turism şi zonalul nostru adică reprezentantul nostru în zonă, adică doamna Cristina Rozorea pentru a aduce şi aici în Făgăraş conceptul de management integrat al destinaţiilor prin înfiinţarea unei organizaţii de management a destinaţiei. S-au făcut paşi foarte importanţi, înseamnă un an de zile de muncă, iar pentru industria turismului e un concept de dezvoltare sustenabilă, modern vizionar, şi o data implementat va îndrepta ceea ce ar fi trebuit să facem de mulţi ani. E un proiect cu care am lucrat cu tot sufletul“ ,ne-a declarat Anca Pavel Nedea, preşed. Autorităţii Naţionale pentru Turism.

Pentru Făgăraş, turismul reprezintă o şansă reală de dezvoltare, iar această conferinţă a creat premisele dezvoltării acestui concept în zona noastră. Mai mult, preşedinta Autorităţii Naţionale pentru Turism a declarat că sprijină toate demersurile făcute de autorităile locale în vederea dezvoltării turismului.

img_3713„Făgăraşul  e o zonă care din punct de vedere turistic se poate dezvolta foarte mult, dacă actorii implicaţi în această dezvoltare se aşează la masa negocierilor şi discuţiilor. Asta şi pentru că eu cred că Făgăraşul are o singură şansă reală: turismul. E o şansă din care toată lumea poate mânca o pâine, sănătoasă, corectă, poate conserva resursele naturale şi antropice pe care le are Făgăraşul, poate oferi tinerilor şansa să rămână aici şi să nu plece în alte părţi şi să dezvolte afaceri, servicii, afaceri suport pentru industria ospitalităţii. Dincolo de acest concept, trebuie să spun că am vrut tare mult să văd Cetatea Făgăraşului. Am avut norocul că în privinţa Cetăţii Făgăraşului, am beneficiat de un aport şi o viziune la nivel central şi pe vremea vechiului regim.  Faptul că şi vechiul regim a scos de sub partea de administrare această cetate, că s-au făcut investiţii masive în perioada comunistă,  a însemnat foarte mult. Vreau să laud autorităţile locale care s-au implicat în valorificarea şi conservarea Cetăţii Făgăraş. Îmi doresc foarte mult în primul rând, pentru că deja avem un plan de bătaie, îmi dorec să sprijinim autorităţile locale şi mediul din industria de aici să valorifice cât mai mult cetatea., să prindă viaţa, să fie cât mai mute evenimente aşa cum am găsit-o aici “, a mai declarat preşedinta ANT.

img_3727

 

 

Suntem si pe:
0