Prima conferință despre alăptare la Făgăraş

alo_mama_fagaras-s-600x420Echipa „Alo Mama“ vine la Făgăraş! Prima conferinţă de acest gen din acest oras, va avea loc, în premieră, joi, 24 noiembrie 2016, ora 16:00 la Casa de Cultura – Sala Mica Club. Evenimentul este organizat de Asociatia „Alo mama” și își propune să le ofere mămicilor și viitoarelor mămici, dar şi tăticilor, bunicilor, bonelor şi cadrelor medicale din Ţara Făgăraşului toate informațiile de care au nevoie în ceea ce privește alăptarea, cel mai de preț dar pe care un prunc îl primește de la mama lui.
La conferință vor lua parte Mihaela Drilea, membru fondator al Asociației „Alo mama”, specialist în lactație și alăptare (IBCLC), Miriam Comaniciu, consilier în alăptare și dr. Monica Gorea, medic specialist pediatru. „Proiectul „Alo mama” a luat naștere în urmă cu aproximativ un an cu scopul de a fi alături de toate mămicile și viitoarele mămici care au nevoie de ajutor în alăptare și din acest motiv am înființat și o linie telefonică pentru ca noi să fim 24/24 la capătul liniei pentru mamele care întâmpină dificultăți în alăptare. Într-adevăr, laptele matern este cel mai de preț dar pe care un prunc îl primește de la mama lui, un dar pentru o viață întreagă. Alăptarea este prelungirea cordonului ombilical, este baza emoțională pe care noi o oferim copiilor noștri. Ne dorim să fie adulți echilibrați din punct de vedere emoțional și independenți. Chiar dacă avem impresia că un copil alăptat este extrem de dependent de mama lui, cu siguranță lucrurile se vor schimba pe măsură ce copilul înaintează în vârstă”, au transmis organizatorii conferinței.
Despre consultanţa în alăptare în România şi în Făgăraş

alo-mamaAndreea Ola – consultant în alăptare IBCLC şi psiholog, membru al asociaţiei „Alo Mama” explică: „Mamele care au nevoie de sprijin în alăptare pot apela acum la o multitudine de resurse – consilieri La Leche League (care derulează muncă voluntară), consilieri în alăptare, consilieri perinatali, moașe și consultanți în alăptare IBCLC. Dintre toate aceste categorii, consultantul în alăptare certificat internațional IBCLC reprezintă standardul pentru managementul clinic al alăptării“.

La noi în țară însă, profesia nu este inclusă momentan în nomenclatorul COR, fiind necesare demersuri suplimentare (dar și timp și bani) pentru ca profesia să fie recunoscută. Relativ nouă la nivelul României, în lume, profesia de IBCLC are o “vechime” de 25 de ani, fiind singura profesie recunoscută internațional în domeniul lactației umane. Din păcate, în ciuda numărului relativ mare de persoane care oferă servicii din sfera lactației, contra cost, în ciuda numărului din ce în ce mai crescut de persoane autointitulate specialiști în lactație de la noi din țară, certificarea de IBCLC rămâne un cerc restrâns. În România sunt puțin peste 35 de persoane care au această certificare”, iar in Tara Făgăraşului niciuna.

În țările în care profesia este valorizată, dintre medicul pediatru necertificat și IBCLC, consultantul IBCLC va fi cel mai competent să ofere sprijin în alăptare, în colaborare cu echipa medicală, iar expertiza sa este valorizată fără invidii și orgolii profesionale de către medic, care de regulă trimite mama la IBCLC și menține o permanentă colaborare cu acesta. Acest scenariu nu funcționează încă în România, dar poate că în timp ne vom alinia la modelul occidental“, mai spun organizatorii conferinţei.

Intenţia organizării acestui eveniment este ca de acum înainte, cu sprijinul  unor parteneri deosebiti, aşa cum e Casa de Cultură Făgăraş, să se plaseze consilierea şi consultanţa în alăptare într-un mod profesionist, la îndemâna mămicilor şi tuturor persoanelor care intră în contact cu ele şi cu copilaşii lor.

Temele abordate în cadrul conferinței
Potrivit organizatorilor, în cadrul conferinței vor fi atinse următoarele teme: alăptarea pas cu pas – ce înseamnă alăptarea pentru un nou născut, despre beneficiile alăptării pe termen lung, despre puseele de creștere care dau atâtea bătăi de cap, despre acea zisa “grevă a suptului”, despre un start minunat in viață, diversificare/autodiversificare – o prezentare extraordinar de utila despre Baby Led Weaning şi despre diversificarea clasică, cum se procedează pentru ca bebeluşul să pape singur şi să-şi aleagă din variantele de hrană care i se oferă, înţărcarea copilului cu blândeţe – sfaturi şi informaţii corecte despre o întărcare blândă, despre întoarcerea la serviciu şi despre toate temerile legate de aceste subiecte, viroze de sezon- Sfaturi pe înţelesul tuturor – informatii utile despre tot ce înseamnă bolile de sezon şi cum putem veni în întâmpinarea acestora într-un mod cât mai natural posibil şi cum le putem preveni, cum putem întări imunitatea copiilor şi multe altele despre remedii naturale accesibile, uşor de folosit şi sigure.

Informații suplimentare se regăsesc pe facebook – eveniment “Echipa Alo Mama la Făgăraş”, dar înscrieri se pot face si la numarul de telefon: 0744 436 954.

 

Un comentariu la „Prima conferință despre alăptare la Făgăraş

  • noiembrie 22, 2016 la 10:13 am
    Permalink

    La conferinta se acorda atestate de puericultura taticilor participanti. Ele pot fi folosite pentru obtinerea a 10zile suplimentare de concediu platit dupa nasterea bebelusului. Va asteptam cu drag!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.