O nouă zi de căutări pe crestele Munţilor Făgăraş. Cei doi fraţi, de negăsit

mun-1
foto: Jandarmeria Braşov

Au început din nou căutările în Munţii Făgăraş a celor doi fraţi daţi dispăruţi de sâmbătă, cu ajutorul elicopterului. La sol este pregătită o altă echipă gata să intervină în funcţie de rezultatul căutărilor aeriene.

Cu orice oră ce trece, şansele ca cei doi să fie găsiţi în viaţă scad. Cunoscătorii muntelui spun că cei doi au greşit când au plecat pe munte, mai ales că au fost anunţate căderi masive de zăpadă.

„Sezonul a fost prost ales, mai ales perioada,  starea timpului, au riscat foarte mult, dar traseul în condţii bune este de 6-7 ore de pe Valea Sâmbetei până pe vârful Moldoveanu. Normal că în condiţiile acestea se putea întâmpla orice cu ei. Sunt cazuri speciale când se poate supravieţui, mai ales când nu intri în panică, dacă nu s-au întâmplat alte probleme: avalanşe, să fi alunecat undeva sau dacă ar fi doar vorba de rătăcire ar fi găsit o zonă mai adăpostită şi ar fi putut supravieţui şi în condiţiile respective. Totuşi pe munte s-a mai luminat, a fost vreme bună, puteau  să treacă pe orice vale şi spre sud şi spre nord, spre Valea Rea, spre Argeş, pe partea Făgăraşului, sunt multe văi şi zone de acces“, a spus alpinistul făgărăşean, George Porancea.

Totuşi, dacă ar fi avut la ei echipamente adecvate şi provizii, sunt şanse ca cei doi să fie găsiţi în viaţă.

mun-2
foto: Inspectoratul de Jandarmi Braşov

„Ar fi ceva ieşit din comun să mai supravieţuiască în condiţiile în care pe munte au fost temperaturi scăzute aproape tot timpul. Ar fi trebuie să aibă  echipamente, saci de dormit, provizii, un cort bun ca să nu stea în bătaia vântului“, a mai spus George Porancea.

Cei doi fraţi, de 34 şi 36 de ani, sunt de negăsit de patru zile în Munţii Făgăraş. Aceştia au plecat din statiunea Sâmbăta de Sus spre Moldoveanu, în ziua de sâmbătă, 12 noiembrie. La ora 12.00, a fost ultima convorbire cu familia. După această oră, tinerii nu au mai avut semnal la telefon. Îngrijoraţi că nu au mai dat niciun semn de viaţă până duminică seara, membrii familiei au sunat la numărul de urgenţă 112.

mun-3 mun-4

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.