Gerul vine la pachet cu un alt pericol. Atenţie, cad ţurţuri!

img_3447Temperaturile scăzute din ultimele zile, au favorizat crearea de țurțuri de dimenisiuni destul de mari. Fenomenul s-a înregistrat  la mai multe imobile din municipiul nostru, iar la unul din ele se află chiar un supermarchet. Autorităţile s-au autosesizat şi au adu în vedere proprietarului ca aceşti ţurţuri să fie îndepăraţi, mai ales că oamenii păşeau cu frică în magazin după ce câţiva ţurţuri au căzut de la înălţime.

De asemenea proprietarii, asociaţiile de proprietari, agenții economici și instituțiile publice au obligaţia să îndepărteze zăpada de pe acoperişurile clădirilor pentru a evita pericolul căderii acesteia pe trecători şi să îndepărteze ţurţurii ce se formează pe elementele de construcţie ale clădirilor, pentru e evita riscul producerii unor accidente.

Îndepărtarea ţurţurilor se poate face uşor cu lopata pentru zăpadă, lovindu-i dinspre clădire spre exteriorul acesteia. În caz de pericol iminent de cădere a zăpezii sau a ţurţurilor de pe clădirile înalte, proprietarii acestora au obligaţia să ia măsuri de avertizare şi de marcare a perimetrului expus.

img_3451În situaţia în care clădirea este foarte înaltă şi nu se poate ajunge la ţurţuri decât cu dotarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, cetăţenii pot solicita intervenţia echipajelor de pompieri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.