Trasee montane închise accesului turiştilor în Munţii Făgăraş

sursa foto: antena3.ro
sursa foto: antena3.ro

Pentru prevenirea accidentelor montane, salvamontiştii solicită turiştilor să nu efectueze ascensiuni pe traseele închise.
În zona turistică Bâlea Lac, accesul la cabane se poate face în condiții de siguranță doar cu telecabina de la Bâlea Cascadă. În căldarea glaciară a lacului Bâlea deplasările trebuiesc efectuate respectând toate măsurile impuse de perioada în care riscul de avalanşă este prezent, scrie oradesibiu.ro.
Turiștii care doresc să practice sporturi de iarnă sunt rugaţi să solicite informaţii şi să respecte recomandările echipei Salvamont aflată în zonă. De asemenea, salvamontiştii le recomandă turiştilor care se deplasează în zona montană să fie echipaţi specific perioadei de iarnă (încălţămimte adecvată, haine care să le asigure un confort termic optim, mănuşi, ochelari de zăpadă, colţari, piolet), dar şi cu echipamentul individual de salvare din avalanşă, respectiv: sondă de avalanşe, lopată de zăpadă, dispozitiv electronic de căutare în avalanşă.
Alpiniştii care vor să efectueze ascensiuni în zona înaltă a munţii Făgăraşului trebuie să anunţe Salvamontul, printr-un apel telefonic la Dispeceratul Naţional Salvamont iar pentru o localizare cât mai precisă în caz de accident, să utilizeze aplicaţia SALVAMONT pentru telefoane mobile.
Accidentele montane se vor anunțate telefonic la 112.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.