Guvernul vrea să pună RCA la căruțe

cal-caruta
foto: youtube

Cele peste 700.000 de „vehicule” din România vor avea asigurare auto obligatorie, după ce Guvernul a decis că vrea să pună RCA la căruțe, potrivit Ordonanţei de Urgenţă 54/2016 privind asigurările de răspundere civilă auto (RCA), scrie libertatea.ro. Inițiatorii au introdus în textul actului normativ obligativitatea asigurării căruţelor după modificarea definiţiei termenului de vehicul.

Astfel că, după modificarea articolului 2 din ordonanță, la vehicul este trecut „mijloc de transport cu sau fără propulsie proprie, destinat deplasării pe uscat, inclusiv orice tip de remorcă, indiferent dacă este cuplată sau nu, cu excepţia celor care se deplasează pe şine, bicicletelor sau vehiculelor cu tracţiune animală, pentru care nu există obligaţia legală de înmatriculare sau înregistrare”. În această categorie intră și căruțele.

Mai mult, proprietarii acestor vehicule sunt obligați să le înscrie la primărie pentru a primi numere de înmatriculare. Așadar, la articolul 4 din OUG se menționează că „persoanele fizice sau juridice care au în proprietate vehicule supuse înmatriculării sau înregistrării în România, precum şi tramvaie au obligaţia să se asigure pentru cazurile de răspundere civilă ca urmare a prejudiciilor produse prin accidente de vehicule”.

Marea problemă este că nu se știe cum se va calcula RCA-ul pentru căruțe, după capacitatea animalului, a căruței sau vârsta „șoferului”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.