Fraţii dispăruţi în munţi, căutaţi cu ajutorul unui elicopter, dar şi prin troienele de zăpadă. FOTO

munte-3Un elicopter a fost solicitat pentru a-i ajuta pe salvatori să-i găsească pe cei doi fraţi dispăruţi în Munţi Făgăraş, sâmbătă,12 noiembrie. Chiar în aceste momente, elicopterul survolează crestele munţilor. În acelaşi timp, o altă echipă a plecat pe jos pentru a treia zi consecutiv pentru a da de urma bărbaţilor. Misiunea salvatorilor nu este una uşoară pentru că zăpada în munte este destul de mare.

Cei doi fraţi, de 34 şi 36 de ani, sunt de negăsit de trei zile în Munţii Făgăraş. Aceştia au plecat din statiunea Sâmbăta de Sus spre Moldoveanu, în ziua de sâmbătă, 12 noiembrie. La ora 12.00, a fost ultima convorbire cu familia. După această oră, tinerii nu au mai avut semnal la telefon. Îngrijoraţi că nu au mai dat niciun semn de viaţă până duminică seara, membrii familiei au sunat la numărul de urgenţă 112.

munte-6Luni şi marţi, două echipe formate din jandarmi montani şi salvamontişti au efectuat căutări pe mai multe trasee: Viştea Mare, Valea Sâmbetei, Fereastra Mare, Fereastra Mică până la vf. Moldoveanu, însă fără succes. Astăzi au pornit din nou să-i caute, iar de această dată au cerut şi sprijinul unui elicopter.

În urma unui apel la 112, echipe ale Salvamont Braşov şi jandarmii montani din Braşov  s-au deplasat în ultimele zile pentru căutarea unor turişti care au fost daţi dispăruţi de către familie. Şi în acest moment se execută acţiuni de căutare a acestora. În această dimineaţă, prin colegii noştri de la ISU, am solicitat un elicopert de la Inspectoratul General de Aviaţie, elicoper cu care trei jandarmi montani şi echipe de la Salvamont vor participa la căutări aeriene pentru că la sol vremea a fost neportivită şi căutările s-au derulat cu greutate“, ne-a spus col. Adrian Laurenţiu Stoian, purtător de cuvânt la Jandarmeria Braşov.

Cei doi bărbaţi sunt iubitori ai muntelui, specializaţi în alpinism.

munte-7 munte-5 munte-2 munte-1 munte-4

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.