10 sectoare de drum judeţean, închise pe timpul iernii

foto: facebook
foto: facebook

Cum iarna şi-a intrat în drepturi, utilajele de deszăpezire şi-au făcut apariţia şi pe drumurile judeţene. „Pentru reţeaua de drumuri pe care o avem în administrare sunt disponibile 21 de utilaje de deszăpezire, şase încărcătoare şi două unimog-uri. De luni, toate au intervenit la capacitate maximă”, a declarat pentru bzb.ro, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian Gabor. Acesta a mai spus că în cursul zilei de duminică au fost mici probleme pe unele drumuri judeţene, însă acestea au fost rezolvate cu ajutorul Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale România şi a primăriilor.
Reţeaua de drumuri administrată de Consiliul Judeţean are o lungime totală de 754,108 kilometri, iar pentru activitatea de deszăpezire în iarna 2016-2017 au fost stabilite trei zone, respectiv Stupini – Tărlungeni – Bran – Moieciu, Şercaia – Făgăraş – Cincu şi Rupea. Activitatea de deszăpezire pe toate  arterele judeţene este realizată de SC Consal SRL Braşov.
Conform planului de deszăpezire pentru această iarnă, aprobat de Consiliului Judeţean în şedinţa de plen din luna octombrie, 23 de sectoare de drum, cu o lungime totală de 198,077 de kilometri, asigură legătura cu centrele de comună, astfel că acestea au prioritate la deszăpezire. Pe de altă parte, 10 sectoare de drumuri, totalizând 84,689 de  kilometri vor fi închise pe perioada iernii, pe acestea fiind înregistrat un trafic foarte redus de vehicule, mai scrie bzb.ro. Îîn această situaţie sunt: DJ 101 A (Ghimbav – Ocolitoarea mare a Braşovului), DJ 102 (Viştea de Jos – Drăguş), DJ 102 I (limită judeţ Prahova – DN 1 A – Şanţuri), DJ 102 F (Sâmbăta de Jos – Drăguş), DJ 103 A (Zizin – Hălchiu), DJ 105 A (DJ 105 D – Cincu), DJ 106 (Şinca Nouă – Vlădeni – Dumbrăviţa), DJ 130 C (Ticuşu Nou – DC 21), DJ 112 C (Satu Nou – Dumbrăviţa), DJ 131 C (Augustin – Racoş).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.