Unitate de transfuzie sanguină obligatorie la Spitalul din Făgăraş pentru a mai primi sânge

 

SPITAL 2Se fac demersuri pentru autorizarea Unităţii de Transfuzie sanguină din cadrul Spitalului din Făgăraş. La ultima şedinţă extraordinară a Consiliului Local Făgăraş, aleşii au votat modificarea şi completarea structurii organizatorice a Spitalului Municipal cu Unitatea de Tranfuzie Sanguină. Asta pentru ca unitatea medicală din oraşul nostru să mai poată primi sânge. În luna august a acestui an, în urma unor erori la transfuziile de sânge, Ministerul Sănătăţii a făcut publică o listă cu unităţile sanitare care funcţionau fără unităţi de transfuzii autorizate. În judeţul Braşov erau opt astfel de unităţi, printre care şi Spitalul din Făgăraş.
Cele opt unităţi sanitare din Braşov erau cuprinse într-o listă de 108 unităţi publice şi 34 private din toată ţara, pe care le-a făcut publice, Ministerul Sănătăţii.
Lista a fost întocmită după ce doi pacienţi au primit transfuzii greşite la Spitalul CF2 din Capitală, aici fiind constatate, de altfel, nereguli, potrivit presei centrale. Astfel, încă din vară, DSP-urile au primit sarcina de a stabili planuri de conformare în vederea autorizării cu termen de maximum trei luni. În această perioadă, unităţile neautorizate au fost obligate să se supună unui plan de tranziţie care să stabilească cum se vor desfăşura transfuziile până la îndeplinirea normelor în vigoare.

transfuzii
foto: ziaruldeiasi.ro

Dacă vor exista unităţi de transfuzii care nu îndeplinesc planul de conformare, atunci ministerul va cere Institutului Naţional de Hematologie să nu mai livreze sânge şi produse sanguine acestor unităţi. Atunci vor fi luate în considerare şi alte posibile măsuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.