S-a conturat programul evenimentelor care vor avea loc de sărbători, la Făgăraş

foto: HotNews.ro
foto: HotNews.ro

Timpul se scurge repede şi nu mai e mult până la sărbătorile de iarnă, sărbători aşteptate cel mai mult de micuţii făgărăşeni, când oraşul este luminat de sute de mii de beculeţe, brazii sunt împodobiţi iar moşul aduce daruri. Şi autorităţile locale au început pregătirile pentru evenimentele ce vor marca toată luna decembrie, dar şi începutul anului 2017.

Startul evenimentelor desfăşurate în luna decembrie va fi dat de Ziua Naţională a României, când pe parcursul întregii zile vor avea loc activităţi dedicate acestei zile importante pentru români.

„Au început pregătirile pentru evenimentele care se vor desfăşura în luna decembrie. Pe 1 decembrie, la Ziua Naţională vom avea activităţi pe parcursul întregii zile, de la ora 11.00 şi până seara la ora 19.00. Deja pregătim afişul care va fi gata în câteva zile“, a spus Diana Gribincea Popa, managerul Casei Municipale de Cultură.

Aşadar, pe 1 decembrie, de la ora 11.00, va avea loc depunere de coroane la Monumentul Eroilor de la catedrală. De la ora 12.00, la Cetatea Făgăraş, va avea loc vernisajul expoziţiei „Regele Mihai, o copilărie fericită“.

La ora 13.52, făgărăşenii sunt aşteptaţi în gara din Făgăraş unde va opri trenul regal şi se va desfăşura un ceremonial în acest sens.

Începând cu ora 16.30, făgărăşenii sunt invitaţi la Casa de Cultură pentru a vedea un spectacol al artiştilor locali, dar şi al ansamblurilor populare din Ţara Făgăraşului. Mirela Mănescu Felea şi Orchestra Casei de Cultură vor întregi atmosfera în seara zilei de 1 decembrie la Casa de Cultură.

De la ora 18.30, toţi oamenii sunt aşteptaţi în faţa Cetăţii Făgăraş unde va avea loc prezentarea onorului Gărzii Cetăţii, dar şi retragerea cu torţe a militarilor din garnizoana făgărăşeană.

Aprinderea luminiţelor de sărbători, pe 5 decembrie

Aşa cum s-au obişnuit făgărăşenii, de câţiva ani încoace, startul sărbătorilor de ianră se va da în seara de Moş Nicolae, când va avea loc aprinderea iluminatului festiv din oraş. Pe scena amplasată în piaţa Republicii va avea loc un spectacol de la ora 16.30, avându-l în centrul atenţiei pe îndrăgitul magician Marian Rîlea.

„În 5 decembrie vom aprinde luminile de sărbători şi îi aşteptăm pe toţi copilaşii ca să numărăm de la 10 până la 1 când vom aprinde luminile. Acolo, Marian Rîlea şi alţi actori vor veni ca să-i distreze pe cei mici şi sper ca aceştia să aibă parte de o seară minunată de Moş Nicolae“, a mai spus Diana Gribincea.

 

Atmosfera sărbătorilor de iarnă, la Casa de Cultură

În perioada 12 – 17 decembrie, Casa Municipală de Cultură va fi gazda evenimentelor dedicate sărbătorilor de Crăciun.

Concerte caritabile, piese de teatru religioase, spectacole de umor, spectacole folclorice şi Regalul vienez sunt doar câteva din evenimentele care vor avea loc la instituţia de cultură din Făgăraş.

În 16 decembrie, la crama Cetăţii Făgăraş va avea loc a treia ediţie a evenimentului intitulat „Strânsul feciorilor de Crăciun“, ediţie care îi va avea în centrul atenţiei pe feciorii din Dacia, Jibert, Lovnic şi Ludişor.

Trecerea dintre ani poate fi sărbătorită de făgărăşeni în centrul oraşului unde autorităţile locale au pregătit un impresionant foc de artificii.

Iar evenimentul care va încheia sărbătorile de iarnă la Făgăraş este Festivalul Cetelor de Feciori, din 7 ianuarie.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.