PREGĂTIRI PENTRU CRĂCIUN ÎN NOUL AŞEZĂMÂNT, LA PĂRĂU

 parau-2În Parohia Părău, Protopopiatul Făgăraş I, a fost inaugurat recent Aşezământul bisericesc „Moștenire Părăiană”, unde se desfăşoară activităţi catehetice şi alte acţiuni sociale şi culturale cu credincioşii din localitate. De asemenea, la Părău, orele de cateheză parohială au fost reluate, după o vacanță de câteva luni. Copiii participă, la așezământul recent inaugurat, la activitățile specifice programului „Hristos, împărtășit copiilor”.

Comunitatea din localitatea Părău s-a mobilizat, de câţiva ani, pentru a renova un imobil ce aparține bisericii și care în trecut a fost şcoală confesională. Cu sprijinul cre­dincioșilor și al autorităților locale s-au finalizat lucrările la bucătărie (sala de mese), toaletă și la unul din holuri. Aceste încăperi au fost, apoi, utilate și inaugurate printr-o slujbă de sfințire, după cum a precizat parohul Laurenţiu Urian. Lucrările vor continua la una din încăperile mari unde vor putea fi oficiate slujbele de înmormântare sau unde vor putea avea loc diverse evenimente, conform celor precizate de paroh. De asemenea, se vor face lucrări și la o încăpere muzeală unde se vor ține şi orele de cateheză.

parau-3În acest așezământ bisericesc, care poartă numele „Moș­tenire Părăiană”, parohia va desfăşura activități sociale și culturale, atât cu tinerii cât şi cu alte categorii de credincioşi. În perioada Postului Naşterii Domnului, în fiecare seară de duminică, în spațiul care este amenajat, vor fi organizate șezători și diferite conferințe cu teme religioase, după cum anunţă parohul.

Programul „Hristos, împărtășit copiilor”

De asemenea, la Părău, orele de cateheză parohială au fost reluate. Astfel, după o vacanță de câteva luni, copiii s-au adunat, sâmbătă, 5 noiembrie, la Așe­zământul bisericesc „Moș­tenire Părăiană” recent inaugurat și au început activitățile specifice programului „Hristos împărtășit copiilor”. Elevii se vor întâlni în fiecare sâmbătă și vor învăța colinde, iar în cadrul atelierului de teatru vor pregăti o scenetă pentru Crăciun. Cu ocazia sărbătorii Naș­terii Domnului, la Căminul Cultural din Părău, copiii vor pune în scenă un spectacol de colinde și tradiții populare, conform celor precizate de părintele Laurenţiu Urian.

parau-1De asemenea, elevii de la şcoala din localitate au primit luni, 7 noiembrie daruri oferite de Parohia Părău. Părintele Laurențiu Urian şi câteva credincioase din Comitetul Parohial au oferit produse de patiserie binecuvântate în cadrul slujbelor de pomenire a morților din sâmbăta precedentă.

sursa: mitropolia-ardealului.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.