FESTIVALUL PORTULUI POPULAR, UN SUCCES. VIDEO

img_3141Timp de două zile, Făgăraşul a fost capitala portului popular! Casa de Cultură din oraş a fost gazda Festivalului „Făgăraş, foaie de ceapă“,  ajuns la cea de-a doua ediţie, festival care a reunit zeci de ansambluri şi interpreţi din toată Ţara Făgăraşului, dar şi din alte zone ale ţării. Evenimentul a fost un real succes iar sala mare a Casei Municipale de Cultură a fost arhiplină, artiştii fiind răsplătiţi cu ropote de aplauze din partea publicului prezent.

 

Două zile de muzică şi voie bună

img_3193Startul festivalului a fost dat sâmbătă, 5 noiembrie când pe scena Casei de Cultură şi-au demonstrat talentul şi munca zeci de dansatori ai ansamblurilor populare, dar şi interpreţi de muzică populară. Aşadar, timp de câteva ore spectatorii i-au putut urmări pe: Dariana Cozma, Mugurii Drăgușului, Ansamblul de la Clubul Copiilor Făgăraș, Georgiana Pătrînjel, Ansamblul Comorile Arpasului – Obiceiul Culesul viței de vie, Ștefan Ramba, Ansamblul Ceata Făgăraşului, Ansamblul Purtata Avrigului, Mirela Pascu, Ansamblul Tradiții Cluj, Ionela Tudor Roșca și Constantin Tudor, Mioara Marinca, Mariana Șandru.

Duminică, 6 noiembrie a fost a doua zi de festival iar publicul a fost şi mai numeros ca în prima zi. Pe scena Casei Municipale de Cultură au urcat ansambluri şi interpreţi care au oferit un adevărat spectacol folcloric şi tradiţional tuturor celor prezenţi.

Carmina Tatomir, Ansamblul din Copăcel, Mădălina Grama, Ansamblul Făgărașul, Iulia Haiduc, Mihai Teacă, Mioara Greavu, Flaviu Florea, Ansamblul Junii Becleanului şi Rareș Șerban, Viorica Cerbu, Dana Goleț, Vladuța Lupău, Ansamblul Profesionist Banatul au fost cei care au încântat prin dans şi cântec spectatorii aflaţi la Casa de Cultură în ziua de duminică.

img_3160„Pot spune că a fost un real succes după reacţia oamenilor de la finalul spectacolelor şi de sâmbătă şi de duminică, oameni care m-au rugat foarte mult să mai organizăm aşa ceva, adică să aducem  ansambluri din alte părţi, dar şi ansamblurile comunelor noastre, să implicăm copiii comunităţii noastre. Bunicii şi părinţii, unchii şi mătuşile au fost foarte bucuroşi că toţi copiii lor, nepoţii lor au jucat la Festivalul Portului Popular „Făgăraş, foaie de ceapă“. O bucurie la fel de mare a fost datorită faptului că de mai bine de 20 de ani nu a mai fost ansamblul Banatul pe scena Casei de Cultură şi la Făgăraş de 15 ani nu a mai fost un ansamblu profesionist. Făgărăşenii nu au mai văzut de mult timp un ansamblu profesionist la noi în oraş. Pot spune că şi seara oferită de Ansamblul Tradiţii din Cluj a fost superbă pentru că s-a simţit emoţia făgărăşeanului Neluţu Motoc care a declarat la sfârşit că „datorită acestui festival mi-am împlinit visul de a veni cu ansamblul meu, după 30 de ani la Făgăraş“. Mulţumim pentru suţinere Consiliului Judeţean Braşov., ne-a declarat Diana Gribincea Popa, managerul Casei Municipale de Cultură.

Toţi cei prezenţi pe scena Casei de Cultură au primit diplome de participare. Festivalul Portului Popular „Făgăraş, foaie de ceapă“ a fost la cea de-a doua ediţie şi a fost organizat de Casa de Cultură Făgăraş, cu sprijinul Consiliului Judeţean Braşov.

(Mihaela BĂRGĂOANU)

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.