De ce stau oamenii „prizonieri“ în slujbele pe care le urăsc

foto: digi24.ro
foto: digi24.ro

Oameni care reprezintă 8% din forţa de muncă la nivel global nu au niciun interes în slujbele pe care le au, dar nici nu fac nimic pentru a le schimba, aceştia fiind descrişi drept ”prizonieri” într-un studiu realizat de firma Aon Hewitt în baza datelor a 500.000 de angajaţi, relatează Bloomberg. Lipsa de motivaţie face ca munca să fie considerată o povară, ceea ce afectează întreaga viaţă a persoanei  respective, scrie News.ro.

„Dacă eşti atât de demotivat şi te simţi blocat, ce fel de soţ, partener sau prieten eşti, ce fel de viaţă ai în afara serviciului? Nu eşti într-o postură grozavă. Ne pare rău pentru aceşti oameni”, a spus Ken Oehler, analist la firma americană de consultanţă în domeniul resurselor umane Aon Hewitt.
De ce nu încearcă oamenii să îşi schimbe locurile de muncă, mai ales că a avut loc o îmbunătăţire a condiţiilor pe piaţa muncii? Unul dintre motive este că sunt legaţi de birouri cu o pereche elegantă de cătuşe din aur. Prizonierii, conform definiţiei date de Aon Hewitt, nu sunt persoane care nu-şi găsesc de lucru. Sunt oameni care nu vor să caute. Şi asta pentru că sunt plătiţi prea mult.
Cercetările făcute de Aon Hewitt arată că peste 60% dintre aceşti prizonieri au salarii peste cele din piaţă, comparativ cu circa 48% dintre cei care nu corespund acestei definiţii. „Sunt plătiţi mai bine decât ar putea găsi pe piaţă, asta pentru că managementul companiei nu este performant”, a explicat Oehler.
Apoi se instalează inerţia. Cu cât un angajat stă mai mult într-o companie, cu atât este mai probabil să se simtă blocat. „Sunt oameni care stau demult într-o companie şi simt că au trecut prin multe acolo”, potrivit studiului. Sarcina de a ajunge la fericire (sau angajament, potrivit termenului folosit de resursele umane) nu ar trebui să revină numai angajaţilor. „Angajamentul este ceva ce este datorat de organizaţii angajaţilor”, a arătat Oehler.
Sigur, aşa cum aşa-zişii prizonieri ştiu foarte bine, multe companii nu vor oferi acest angajament. În acest caz, angajaţii au de ales să ceară ceea ce vor şi, dacă nu funcţionează, poate fi un bun început pentru a căuta un nou loc de muncă, a conchis Oehler.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.