Cupa României la Karate, în Făgăraş!

karate-8Sala de sport a Colegiului Naţional „D-na Stanca” este astăzi, 6 noiembrie, gazda competiţiei naţionale de karate. Acest sport a devenit deja tradiţie la Făgăraş, sportivii noştri obţinând locuri de frunte la toate competiţiile la care au participat. Astfel, unul dintre cele mai importante două concursuri, organizate la nivel naţional, indiferent că este vorba de Cupa României la Karate, sau de Campionatul Naţional S.K.I.F., are loc la Făgăraş. Anul acesta a venit rândul Cupei României la Karate, în municipiul nostru. Cei aproape 300 de concurenţi, cu vârste cuprinse între 5 şi 47 de ani, se vor întrece, atât la probele de Kata, cât şi de Kumite, pe parcursul întregii zile. Deschiderea oficială a competiţiei a avut loc în jurul orei 9.30. Participanţii vin din mai multe judeţe şi oraşe ale ţării, printre care amintim: Bucureşti, Constanţa, Năvodari, Brăila, Ploieşti, Timişoara, Braşov, Făgăraş şi Victoria. Menţionăm faptul că, aproape 70 de sportivi sunt făgărăşeni.

karateTribunele sălii de sport s-au dovedit neîncăpătoare pentru părinţii şi apropiaţii celor care au venit să îţi susţină favoriţii la această întrecere sportivă de renume naţional.

Evenimentul se bucură de spijinul autorităţilor locale, precum şi de cel al Federaţiei Române de Karate. Organizatorul competiţiei de astăzi este Comisia Naţională S.K.I.F. România, iar comitetul de organizare este format din: Gheorghe Ţeţu- director tehnic, Ioan Rîmbeţ- antrenor de lot S.K.I.F. România şi Radu Munteanu- secretar S.K.I.F. România.

„Organizatorul este Comisia Naţională şi de Campionat, membră în cadrul Federaţiei Române de Karate, cu sediul în Făgăraş. Vorbim de un nucleu format din cluburile vechi, din anii ’90, existente în Făgăraş şi Victoria. Pe baza acestui nucleu am dezvoltat această comisie, iar în momentul de faţă avem 20 de cluburi afiliate, din toată ţara. Astăzi se desfăşoară ediţia din 2016 a Cupei României. Avem înscrişi 270 de sportivi, de la 5 la 47 de ani, cât are veteranul. karate-6Structura aceasta demonstrează faptul că este mai mult decât un sport, este un mod de viaţă. Promovăm foarte mult educaţia în rândul copiilor. Este un mod de educaţie foarte bun, în care copiii învaţă disciplina, respectul faţă de ceilalţi, respectul faţă de sine, încrederea. Sperăm ca exemplul veteranilor să-i motiveze foarte mult, şi să-i avem şi pe ei aici, când vor ajunge la vârsta veteranilor. Sunt 74 de categorii, Kata şi Kumite, atât individual cât şi echipe. Kata reprezintă o formă standard, impusă, cu nişte exerciţii impuse, cu un grad de dificultate foarte înalt, iar Kumite reprezintă lupta propriu-zisă, având în faţă un adversar.

karate-7 

Ne bucurăm de sprijinul autorităţilor locale, domnul primar este prezent aici, alături de preşedintele clubului CSM Făgăraş. Sperăm să fim un exemplu pentru toate celelalte sporturi din Făgăraş. Prin rezultatele pe care această comisie şi Clubul din Făgăraş le-au adus, ne erijăm într-un lider pentru sportul de masă.

 

De-a lungul vremii, cele două competiţii importante, care contează în calendarul nostru competiţional şi reprezintă criterii de eligibilitate în selectarea sportivilor pentru loturile naţionale, Campionatul Naţional şi Cupa României, s-au desfăşurat şi la Făgăraş. De regulă, în fiecare an, una dintre ele se desfăşoară în Făgăraş. De obicei, Campionatul este în luna mai, iar Cupa în toamnă, în ideea de a avea un calendar bine structurat, astfel încât pentru competiţiile majore să-i selectăm pe cei mai buni pentru a reprezenta lotul României. De la noi din Făgăraş, de la cele două cluburi, CSM Karate-Do şi CSM, care este nucleul de bază, avem aproape 70 de sportivi aliniaţi în momentul de faţă la startul competiţiei”, spune Cătălin Bucur, preşedintele Comisiei Naţionale de S.K.I.F., din cadrul Federaţiei Române de Karate.

karate-5

La finalul competiţiei vom afla câte din cupele şi medaliile din imagine rămân la Făgăraş.

(A.P.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.