„Protejează-ți locuința și afacerea! Trăiește în siguranță!”

furt Inspectoratul General al Poliţiei Române, prin Institutul de Cercetare și Prevenire a Criminalității și Direcția de Ordine Publică, în parteneriat cu Asociația Română pentru Tehnică de Securitate şi Federația Serviciilor de Securitate, a iniţiat Campania de prevenire a furturilor din locuinţe  și societăți comerciale “Protejează-ți locuința și afacerea! Trăiește în siguranță!”.

Această activitate se înscrie în prioritatea naţională “Prevenirea infracţiunilor contra patrimoniului” şi abordează două categorii de infracţiuni care au o pondere însemnată în volumul faptelor penale de acest tip și un impact deosebit în percepția populației în ceea ce privește siguranța personală.

Scopul campaniei este informarea cetățenilor cu privire la modalitățile de prevenire a furturilor din locuințe și societăți comerciale și se derulează  la nivel naţional, în perioada  noiembrie – decembrie 2016.

În judeţul Braşov, activităţile se vor desfăşura  în municipiul Brașov, precum și în Săcele și Făgăraș şi vor consta în distribuirea de broșuri și fly-ere cu recomandări preventive, în zonele cu risc criminogen crescut. De asemenea, vor fi organizate întâlniri cu grupuri țintă, asociații de proprietari și administratori de societăți comerciale,  în scopul prezentării unor  metode destinate autoprotecției.

Unele dintre cele mai eficiente metode de protecție sunt limitarea posibilităților de acces la bunurile de valoare și prelungirea timpului necesar pentru sustragerea acestora de către infractori.

Măsurile de protecție au rolul de a le induce răufăcătorilor sentimentul că șansele de reușită sunt minime, iar riscul de a fi prinși este maxim, ceea ce constituie un factor psihologic, ce poate fi asigurat prin:

  • Concepția arhitectonică a clădirii, care trebuie să inducă senzația de solid
  • Existența barierelor fizice – elemente de siguranță ca uși, încuietori, grilaje, obloane, seifuri etc.
  • Prezența sistemelor moderne de securitate – sisteme de securitate perimetrală, antiefracție, control al accesului sau sisteme de supraveghere și înregistrare video.

 

 

 

ATENȚIE!

Dacă sesizați o spergere, anunțați imediat

 

POLIȚIA

112

Apel unic de urgență

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.