Cereri în căsătorie în cadrul festivităţii de depunere a jurământului

img_3061Zi importantă şi încărcată de emoţii pentru cei peste 200 de soldaţi profesionişti care au depus astăzi jurământul de credinţă în Făgăraş. Sute de oameni de la rude, prieteni şi chiar simpli privitori au venit în faţa Casei Muncipale de Cultură pentru a participa la ceremonia de depunere a jurământului.

„O zi plină cu emoţii şi pentru noi după atâţia ani de la depunerea jurământului militar şi în mod special pentru tinerii ostaşi care astăzi au depus jurământul sacru faţă de România. Peste 200 de militari au fost în centrul de instruire şi care de astăzi sunt gata oricând să facă jertfa supremă pentru îndeplinirea obligaţiei de apărare independenţei, suveranităţii şi integrităţii teritoriale a statului. “, a spus col. Ştefan Mihalcea, comandatul Centrului de Instruire pentru Infanterie şi Vânători de Munte.

img_3048După primirea oficialităţilor, prezentarea semnificației evenimentului, oficierea serviciului religios, depunerea jurământului, alocutiuni, a urmat un moment plin de emoţii pentru câţiva militari şi iubitele acestora, dar şi pentru toţi cei prezenţi. Patru militari au ales ca în  această zi importantă să le ofere iubitelor inelul de logodnă în faţa sutelor de spectatori aflaţi la festivitate.

Unul din cei patru militari este Răzvan. Este din Dej şi cu viitoarea soţie, Georgeta este de mai bine de şase ani. A hotărât ca momentul jurământului să fie unul de legământ şi cu sufletul pereche.

img_3052„Am fost foarte emoţionată. Nu mă aşteptam la aşa o surpriză. Suntem din Dej, suntem împreună de 6 ani şi jumătate. Ne-am plănuit nunta, dar nu mă aşteptam să mă ceară astăzi în căsătorie.“ a spus Georgeta.

Şi pentru Larisa, cererea în căsătorie, în acest cadru a fost o surpriză.

„Mă numesc Larisa. Prietenul meu se numeşte Cosmin, suntem de la Zalău. Avem o relaţie de cinci ani şi sper să fie câţi mai mulţi ani de acum încolo“, a spus Larisa.

Ştefan este din Maramureş. La fel şi iubita lui Irina. Sunt de aproape cinci ani împreună, iar soldatul a considerat că acesta este momentul cel mai potrivit pentru a-şi cere iubita în căsătorie.

img_3072Suntem împreună de cinci ani şi se pare că s-a grăbit puţin cu inelul, nu mă aşteptam sub nicio formă. Plănuiam ceva pe la Crăciun, dar m-a surprins total“, a spus Irina.

Sorin este din Rucăr, judeţul Argeş. Şi el a decis ca astăzi, la Făgăraş,  să-şi ceară iubita în căsătorie.

„Suntem împreună de 10 luni, dar nu mă aşteptam la un asemenea gest. Sunt foarte emoţionată şi foarte surprinsă plăcut“, a spus Ana Maria

Ceremonia s-a terminat cu parada militară.

img_3088img_3017 img_3021 img_3026 img_3036 img_3040 img_3041 img_3043 img_3045 img_3047 img_3048 img_3049 img_3050 img_3064 img_3068 img_3069 img_3070 img_3073 img_3078

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.