Se caută soluţii pentru „taxa pe ţeavă“

 ecotermDe ani de zile, făgărăşenii care nu mai sunt branşaţi la sistemul centralizat de încălzire sunt nevoiţi să achite în continuare societăţii Ecoterm bani pentru cheltuielile comune pe condominiu. Mulţi s-au înverşunat să nu plătească şi s-au trezit trimişi în judecată iar cele mai multe procese au fost câştigate de Ecoterm.

Deşi aceste cheltuieli sunt reglementate de Ordinul 343/2010 al Autorităţii Naţionale pentru Reglementarea Serviciilor Comunitare, aleşii locali caută soluţii cu privire la aceste taxe pe care făgărăşenii le plătesc în continuare pentru ţevile comune.

La ultima şedinţă de consiliu local, edilii au votat mandatarea lui Marius Tişcă, în calitate de administrator special, să depună toate diligenţele în vederea convocării Adunării Generale la Sc Ecoterm SA, în vederea reviziuirii Regulamentului serviciului public de alimentare cu energie termică din Municipiul Făgăraş şi a identificării unor măsuri tehnice care să determine eficientizarea serviciului public de termie local. În expunerea de motive ataşată proiectului de hotărâre şi semnată Gheorghe Sucaciu  se arată „ca urmare a numeroaselor sesizări adresate instituţiei noastre  privind serviciul de termie şi a cheltuielilor comune pe condominium, apreciez oportună convocarea unei Adunări Generale la SC ECOTERM SA pentru identificarea unor soluţii tehnice care să determine eficientizarea serviciului public de termie local“

 

„Vrem să revizuim regulamentul de funcţionare, privind calculul acestor cheltuieli pe condominiu precum şi eficientizarea serviciului“, a declarat Gheorghe Sucaciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.