11 partide şi doi independenţi, pe buletinele de vot în judeţul Braşov

votÎn 11 decembrie, locuitorii judeţului Braşov vor avea de ales între 11 partide şi doi independenţi. Termenul limită de depunere a candidaturilor a expirat în data de 27 octombrie, ora 24.00, iar potrivit purtătorului de cuvânt al Biroului Electoral Judeţean (BEJ) Braşov, Claudiu Petra, dosare de candidatură au fost depuse de 14 competitori, dintre care 12 partide şi doi candidaţi independenţi. „Candidatura depusă de una dintre formaţiunile politice, respectiv Alianţa Naţională Alternativa Naţională 2016 a fost respinsă, întrucât nu a fost prezentată o listă de susţinători nici la noi, nici la Biroul Electoral Central, nici la noi. Respingerea acestui dosar cred că reprezintă o premieră pentru judeţul Braşov”, a declarat pentru bzb.ro, Petra. În rest, a precizat el, toate celelalte candidaturi au fost admise.
După respingerea candidaturii amintite, în cursa pentru cele nouă mandate de deputat şi patru de senator alocate judeţului Braşov, au rămas: PNL, UDMR, ALDE, PSD, ANR (Alianţa Noastră România), PMP, PRU, USR, PER, PRM şi PSR (Partidul Socialist Român).
Dintre cele 11 formaţiuni politice, 10 dintre ele au depus liste complete (12 persoane pentru Camera Deputaţilor şi 6 pentru Senat), iar al 11-lea, respectiv PSR a depus „liste scurte” (câte trei candidaţi pentru fiecare dintre cele două camere ale Parlamentului României).
În 11 decembrie, pe buletinele de vot pentru judeţul Braşov se vor regăsi şi doi candidaţi independenţi, respectiv Nicu Rădulescu (care a depus 6.203 de semnături de susţinere ) şi Dumitru Flucuş (a cărui candidatură a fost susţinută de 5.800 de persoane). Numărul minim de semnături pentru o candidatură independentă în judeţul Braşov este de 5.185.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.