Panică în Italia. Un alt cutremur în această dimineaţă!

cutremurPanică, din nou, în această dimineaţă în Italia! Un alt cutremur a avut loc în jurul orei 7.40 ( 8.40 ora României). Făgărăşenii plecaţi la muncă în Italia au postat  pe reţeaua de socializare că s-au speriat foarte tare. Pe mulţi cutremurul i-a trezit din somn. Deşi iniţial s-a anunţat că magnitudinea a fost de 7,1 grade, la puţin timp după aceea au apărut rectificări. 6,6 grade, ulterior 6,1 grade fiind magnitudinea cutremurului care are lovit astăzi centrul Italiei.

cutremurDin ultimele informaţii se pare că cele mai afectate au fost localităţile Castelsanangelo, Norcia şi Tolentino.

cutremur-italia_1200x827-840x500Conform presei internaţionale, mai multe clădiri au căzut în centrul Italiei, iar o basilică din Norcia s-a prăbuşit.

Metroul din Roma a fost închis după cutremur.

Încă nu există informaţii oficiale despre numărul victimelor.

MAE face apel la cetăţenii români care s-ar afla în dificultate să contacteze misiunile diplomatice din zonă la numerele de urgenţă, precum şi autorităţile locale italiene.

 „În dimineaţa zilei de 30 octombrie 2016 a avut loc un cutremur de mare intensitate (6.1) în zona centrală a Italiei (Epicentru zona Norcia, Regiunea Umbria). Dacă există cazuri de cetăţeni români aflaţi în dificultate, nu ezitaţi să apelaţi la numerele de Urgenţă ale misiunilor diplomatice, Ambasadei României la Roma +39 345 1473935 (Lazio, Umbria, Abruzzo) şi Consulatului General al României la Bologna +39 349 1178220 (Marche, Emilia-Romagna şi Toscana)”, anunţă MAE.

Ministerul le transmite cetăţenilor să contacteze în paralel şi autorităţile locale din Italia şi Protecţia Civilă la numărul special 800 840 840.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.