Mărul a fost sărbătorit astăzi la „Aurel Vijoli“. Vezi ce au pregătit elevii
La Colegiul „Aurel Vijoli“ astăzi s-a sărbătorit mărul. Şi ca în fiecare an, în centrul atenţiei au fost preparatele cu măr. Aşadar, elevii care învaţă la clasele de alimentaţie publică, ajutaţi de profesori, s-au întrecut în a pregăti cele mai gustoase preparate cu măr. De la brioşe, plăcinte cu mere şi până la torturi, cei prezenţi la eveniment au avut cu ce să-şi încânte papilele gustative.
„Suntem la ediţia a VIII-a a Sărbătorii Mărului, unde am preparat cu copiii produse pe bază de măr. Anul acesta ne-am gândit să facem ceva mai deosebit prin prepararea torturilor cu măr. Unii au făcut tarte cu măr, unii tort cu măr, alţii au un pandişpan cu cremă cu măr şi alţii toruri de măr cu cremă caramel.
La clasa IX-a colega a făcut brioşe cu măr şi tort, la clasa a X-a am făcut plăcintă cu măr şi gogoşi cu măr, ceea ce e nou pentru noi, la clasa a XI-a am preparat foietaj cu măr în formă de trandafir sau ştrudel şi la clasa a XII-a am făcut cozonac cu măr şi cu nucă şi tort cu pandişapan şi măr“, a spus Adriana Popescu, profesor de alimentaţie publică la Colegiul „Aurel Vijoli“.
Elevii care învaţă la clasele de alimentaţie publică din cadrul c0legiului au fost cei mai încântaţi de reuşita preparatelor lor. La final, munca elevilor, a fost răsplătită, astfel că aceştia au fost recompensaţi cu diplome pentru cel mai arătos măr, pentru cel mai gustos măr, pentru cel mai vesel măr sau pentru cel mai bucluclaş măr.