AVEŢI GRIJĂ ÎN CINE AVEŢI ÎNCREDERE!

FOTO: someseanul.ro
FOTO: someseanul.ro

Ai primit un telefon prin care:

– ești anunţat că o rudă este implicată într-un accident rutier și trebuie să depui imediat bani într-un cont bancar?

– o persoană se prezintă drept poliţist care efectuează formalităţi despre votul prin corespondenţă sau pretindes că este reprezentantul unei instituţii care face sondaje de opinie şi-ți solicită informaţii despre rudele plecate în străinătate, inclusiv numărul lor de telefon?

– ți se solicită diverse sume de bani în scopuri umanitare, în numele unor persoane publice?

ATENŢIE! VERIFICĂ MAI ÎNTÂI DACĂ TOTUL ESTE REAL!

Infractorii apelează telefonic victima şi sub diferite pretexte solicită bani care pot fi depuși într-un cont sau înmânați unor persoane ce vin să-i ridice.

CE TREBUIE SĂ ŞTII!

  1. Verifică dacă ruda respectivă se află într-o situaţie de urgenţă dându-i un telefon.
  2. Nu da curs instrucţiunilor primite telefonic de la persoane necunoscute care pretind că sunt avocaţi, poliţişti, procurori, medici etc. şi reprezintă rudele „implicate în accidentul rutier”.
  3. Sună la Poliţie, la numărul de urgenţă 112 sau la unitatea de poliţie pe raza căreia locuieşti, spune despre ce este vorba, interesează-te de existenţa accidentului rutier şi procedura legală în această situaţie.
  4. Nu efectua nici un transfer bancar în contul unor necunoscuti şi nu înmâna bani persoanelor care sunt trimise la uşa ta sau cu care ţi se solicită se te întâlneşti.
  5. Nu da informaţii despre tine, familie, prieteni, vecini sau cunoscuţi, persoanelor cu care intri în contact aparent întâmplător.

(BIROUL DE ANALIZĂ ŞI PREVENIRE A CRIMINALITĂŢII)

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.