„Donează sânge, salvează o viaţă”

camp-3Campania „Donează sânge, salvează o viaţă” a ajuns la Făgăraş. Departamentul de Asistenţă Socială din cadrul Arhiepiscopiei Sibiului a organizat astăzi, 24 octombrie, o acţiune de donare de sânge în municipiul Făgăraş. Activitatea s-a desfăşurat în parteneriat cu Centrul Mobil de Donare de Sânge din Târgu Mureş. Peste 30 de preoţi din cadrul  Protopopiatul Făgăraş s-au alăturat celorlalţi donatori pentru a contribui la această iniţiativă de a ajuta bolnavii care au nevoie de sânge.

La campania Patriarhiei Române implementată în Arhiepiscopia Sibiului au participat până acum numeroşi credincioşi, alături de preoţi, militari, studenţi şi elevi care au dorit să vină în sprijinul celor aflaţi în suferinţă şi care au nevoie de sânge pentru a fi salvaţi. Tinerii care învaţă la Liceul Teologic Ortodox, „Constantin Brâncoveanu“din Făgăraş, au venit în număr mare. Peste 100 de elevi s-au alăturat  donatorilor din Arhiepiscopia Sibiului şi au participat la această campanie de sensibilizare a populaţiei cu privire la nevoia acută de sânge din spitalele româneşti.

camp-1Campania “Donează sânge, salvează o viaţă” a Patriarhiei Române a debutat anul trecut la Sibiu, prin implicarea Arhiepiscopiei Sibiului şi a mai multor instituţii partenere. Începând din acest an, programul şi-a extins raza de acţiune cuprinzând şi judeţul Braşov.

(Roxana Palade)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.